aksa-imami-israil-in-olum-listesinde-02

Aksa imamı İsrail’in ölüm listesinde!

Kudüs’teki Mescid-i Aksa imamı Şeyh Ekrima Sabri’nin, isimleri ve yerleri aşırı sağcı bir İsrail Telegram kanalında öldürülmeleri çağrısında bulunan düzinelerce Filistinli arasında yer alıyor.

aksa-imami-israil-in-olum-listesinde-01

Nazi Avcıları 2023 adlı kanal, hedef alınanları, çoğunlukla yüzlerinde artı işareti bulunan fotoğraflar eşliğinde, “Özgürce dolaşan ve henüz yok edilmemiş Naziler” olarak tanımlıyor.

Sabri’nin hukuk ekibinin başkanı Halid Zabarka, Sabri’nin kendisine yönelik tehdidin farkında olduğunu ve bunun “İsrail hükümeti içindeki unsurlar tarafından desteklenen aşırı Yahudi gruplar tarafından kışkırtıldığını” söylediğini söyledi.

Zabarka, Sabri’nin, durumun ciddiyeti hakkında bilgi vermek için Kudüs’teki kutsal mekanların sorumlusu olan Ürdün Krallığı ve Kudüs’teki Arap konsolosluklarıyla temasa geçtiğini dile getirdi.

“Bu kışkırtma hem şeffaf hem de tehlikelidir. Şeyh Ekrima yaklaşık bir yıldır sürekli provokasyonla karşı karşıya kaldı ve bu aşırı Yahudi gruplar doğrudan suikastı kışkırtıyordu” dedi.

Telegram kanalında tanımlanan diğer kişiler arasında dini liderler, siyasi figürler, gazeteciler, kamu görevlileri ve öğrenci aktivistlerin yanı sıra Hamas ve Filistinli savaşçıların üyesi olduğu iddia edilen kişiler de yer alıyor.

İbranice dil kanalı, Cumartesi günü İsrail’in güneyindeki Filistinli savaşçıların saldırısının ardından Gazze’de İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın artması üzerine kuruldu.

aksa-imami-israil-in-olum-listesinde-01

Kanal, kolluk kuvvetlerinin isimlerini verdiği kişileri tutuklayıp sorgulaması ve adalet önüne çıkarılması çağrısında bulunuyor. Ama şunu da ekliyor; “Onlara acımayın ve üzülmeyin. Nazilere acınmıyor.”

Ve diğerlerinin de katılabilmesi için kullanıcıları kanalın bağlantısını paylaşmaya teşvik ediyor; “Eğer çok paylaşırsanız belki Nazilerin kendilerine ulaşır ve korkudan kendilerini öldürürler.” şeklinde provoke eden mesajlar paylaşıyorlar.

Listede yer alan bazı kişiler, İsrailli yerleşimcilere taş atmak gibi suçlardan dolayı İsrail tarafından mahkum edildi.

85 yaşındaki Sabri, Kudüs’ün eski baş müftüsü, Yüksek İslam Şurası’nın başkanı ve Mescid-i Aksa’nın baş imamlarından biri. 1970’lerin başından bu yana burada Cuma vaazları veriyor ve Siyonist İsrail tarafından birçok kez tutuklandı.

Aksa İmamı kanalda, “İsrail Devleti’ni yok etme planında İran, Hamas ve Hizbullah liderleriyle birlikte ortak” ve “Kudüs’teki ana Nazi” olarak tanımlanıyor.

Kanal, Sabri’nin evinin GPS koordinatlarını veriyor ve eve saldırı çağrısı yapıyor.

Zabarqa, önde gelen Filistinlilerin ölümü çağrısında bulunan grupların İsrail parlamentosu, Knesset ve İsrail güvenlik teşkilatı üzerinde artan nüfuza sahip olduğunu söyledi.

“Endişe verici bir şekilde mevcut aşama, suikast için aleni kışkırtma aşamasına geçti; bu, Filistin sahnesinde, İslam dünyasında ve küresel ölçekte etkili isimleri hedef alan tehlikeli bir dönemeç anlamına geliyor” dedi.

“Korumadan yoksunuz. İsrail yasa uygulayıcıları bize veya Filistinli liderlerimize herhangi bir güvenlik sunmuyor.” diye ekledi.

Kanal ayrıca camiler, üniversiteler ve işyerleri dahil belirli yerlere saldırı çağrısında bulunuyor. Salı günü Batı Şeria’nın Nablus kentindeki bir caminin koordinatlarını yayınladı ve bombalanması çağrısında bulundu.

Siyonist İsrail sık ​​sık Nablus yakınlarındaki köylere saldırıyor. Perşembe günü işgalciler, önceki gün işgalci İsrail tarafından öldürülen dört adamın cenazesine katılırken şehrin güneyindeki Kusra kasabasında Filistinli bir adam ve oğlunu öldürdüler.

İsrail’deki ve işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs bölgelerindeki pek çok Filistinli, Gazze’de beklenen kara saldırısı öncesinde İsrail liderlerinin kışkırtıcı söylemleriyle körüklenen aşırı sağcı grupların artan tehdidinden giderek daha fazla endişe duyuyor.

İsrail’in hava saldırılarında Gazze’de en az 1.800 kişi hayatını kaybetti. İsrail’de Filistinli savaşçıların cumartesi günü düzenlediği saldırıda en az 1.300 kişi hayatını kaybetti.

Kanal, Telegram’da ve tanımlanan diğer mesajlaşma hizmetlerinde şu anda Filistinlilere karşı şiddeti teşvik ettiği görülen bir dizi kanaldan biri.

Kaynak: Mira Haber