ABD’den ‘göstermelik yardım operasyonu’; 38 bin öğün!

Soykırım sponsoru ABD, kamuoyundan gelen yüksek sesli tepkileri dindirmek adına Gazze şeridine havadan insani yardım paketleri bıraktı

İşgalci İsrail’e 5 aydır silah ve para yardımı ile katliama finansörlük yapan ABD, Gazze Şeridi’ne havadan insani yardım indirme operasyonu yaptı. Operasyonun üç adet C-130 kargo uçağı ile yapıldığı bildirildi.

ABD, Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile gerçekleştirdiği göstermelik yardım operasyonunda, en az 500 bin kişinin şiddetli açlık çektiği belgelenen Gazze’ye havadan 38 bin öğünlük gıda içeren insani yardım attığını duyurdu.

Gazze saati ile 15.00-17.00’de Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile ortak olarak gerçekleştirilen operasyonda ABD’nin Gazze’nin kıyı şeridine havadan bıraktığı paletlerin yüzbinlerce kişinin ekmeksiz bırakıldığı Gazze’nin ihtiyacını karşılamaktan çok uzak, sadece 38 bin öğünlük gıda içerdiği kaydedildi.

Savaş suçlusu İsrail’in karadan insani yardımların Gazze’ye girişini engellemesinden dolayı Ürdün ve Mısır da daha önce Gazze’ye havadan insani yardım ulaştırmaya çalışmıştı.

Yardım bekleyen Gazzelilere hain saldırı 

Öte yandan, İsrail ordusunun, 29 Şubat’ta Gazze kentinde insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik alçak saldırısında 116 kişi hayatını kaybetmiş, 760’dan fazla kişi de yaralanmıştı.

Gazze’deki hükümet, İsrail’in insanı yardım bekleyenlere yönelik saldırısının “kasıtlı ve planlı” olduğunu vurgulamış ve “İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü.” ifadelerini kullanmıştı.

İlginizi Çekebilir

Refah’ta aralıksız bombardıman, yine çocuklar hedefte!

İşgalci İsrail, Refah başta olmak üzere Gazze şeridinin farklı noktalarına saldırdı, onlarca kişiyi öldürdü ve …

İsrail’in insanlık dışı vahşeti toplu mezarlara yenisi eklendi!

Gazze’deki hükümet medya ofisi, Şifa Tıp Kompleksi içindeki üçüncü toplu mezardan 49 cesedin çıkarıldığını duyurdu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir