image 2025 05 30 22 50 08

ABD terörünün mağdurları, İsrail terörünü lanetledi; Afgan halkı sokakta!

Afganistan’da binlerce kişi, Cuma günü İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırılara karşı sokağa döküldü. Filistin’e destek, İsrail’e öfke sloganlarıyla gerçekleşen gösteriler, Gazze halkına yalnız olmadıklarını hatırlatırken, uluslararası toplumun sessizliğine de açık bir tepki niteliğindeydi.

Başkent Kabil başta olmak üzere birçok şehirde toplanan protestocular, Filistin bayrakları taşıdı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun posterlerini yaktı, ve “Gazze onurumuzdur” sloganları attı. Gösteriler, Taliban yönetiminin ülke genelinde yaptığı çağrının ardından organize edildi.

28 yaşındaki gösterici Jannat, kalabalığın duygularını şöyle dile getirdi:

“Gazze’ye destek veriyoruz. Ve dünyaya Gazze’nin yalnız olmadığını göstermek için onların yanındayız. Müslümanların baskı gördüğü her yerde onları güçlü şekilde savunuyor ve zalimleri kınıyoruz.”

image 2025 05 30 22 52 22

Taliban: “Bu bir soykırımdır”

Afganistan’ın fiili Başbakanı Hasan Ahund, Cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’deki eylemlerini ‘soykırım’ olarak niteledi ve artan sivil ölümlerine karşı uluslararası sessizliğe dikkat çekti:

“Durum, temel insani ilkelerin açıkça ihlaliyle her gün daha da kötüleşiyor. Dünya bu suçlara daha ne kadar göz yumacak?”

Taliban yönetimi, uzun süredir İsrail’in işgal politikalarını kınayan açıklamalar yapıyor ve Filistin davasına desteğini sürdürüyor.

İsrail’in ablukası felaket yaratıyor

İsrail’in Mart ayında yeniden başlattığı bombardımanlar, Gazze’deki kıtlığı daha da derinleştirdi. Birleşmiş Milletler, Gazze’deki insanların tamamının kıtlık riski altında olduğunu açıkladı. Tel Aviv yönetiminin uyguladığı yardım ablukası, hastaneleri, çocukları ve yaşlıları hedef alan bir cezalandırma politikası haline geldi.

Vicdanlar susarken, Afganistan konuşuyor

Dünyanın pek çok yerinde liderler sessizliğini korurken, yoksullukla ve savaşın kalıntılarıyla mücadele eden Afgan halkı, adalet için sokağa çıkarak dünyaya önemli bir mesaj verdi:
“Zulme karşı tarafsız kalmak, zalimin yanında durmaktır.”

Afganistan’da yükselen bu halk sesi, bombalar altında yaşam mücadelesi veren Filistinliler için yalnızca bir moral değil, aynı zamanda insanlığın hâlâ hayatta olduğuna dair güçlü bir umut işareti oldu.

Kaynak: Mira Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir