ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi’nde düzenlenen ve Jeffrey Epstein dosyalarının ele alındığı oturum, Adalet Bakanı Pam Bondi ile Demokrat üyeler arasında sert tartışmalara sahne oldu
Meclisteki New York Temsilcisi Jerry Nadler, Trump’ın Adalet Bakanı Pam Bondi’ye oturumun en kritik sorularından birini yöneltti: Epstein’in suç ortaklarıyla ilgili kaç kişi hakkında iddianame hazırlandı ve kaçı hakkında soruşturma başlatıldı?
Bondi ise doğrudan rakam vermekten kaçındı. Sürecin devam ettiğini, hukuki çerçevenin gözetildiğini ve mağdur mahremiyetinin korunmasının öncelik olduğunu söyledi. Ancak Nadler, sorunun net olduğunu belirterek tekrar rakam istedi. Karşılıklı söz kesmelerin yaşandığı anlarda Bondi, Demokrat üyeleri “siyasi şov yapmakla” suçladı.
Komite salonunda bu anlar, oturumun kırılma noktası olarak değerlendirildi. Buna rağmen Bondi, gevelemek dışında soruya net ve tatmin edici bir cevap veremedi ve kendisine yöneltilen her soruyu “saçma” olarak nitelendirdi.
Ted Lieu ile “yemin” gerginliği
Kaliforniya Temsilcisi Ted Lieu ise tartışmayı daha da sert bir noktaya taşıdı. Bondi’nin önceki açıklamalarıyla mevcut ifadeleri arasında çelişki olduğunu savunan Lieu, özellikle Trump ile Epstein arasındaki geçmiş ilişkilere dair belgelerin neden kapsamlı şekilde kamuoyuna açıklanmadığını sordu.
Donald Trump’ın katıldığı Epstein partisinde, veya herhangi bir partide reşit olmayan kız çocuklarının olup olmadığını sordu. Bondi bu soruya da “saçmalık” dışında bir yanıt veremedi.
Lieu, Bondi’nin yeminli olarak ifade vermesine rağmen bazı sözlerinin “yanıltıcı” olduğunu belirtirken, Bondi bu ithamı kesin bir dille reddederek kendisine “yalan” isnadında bulunulmasını kabul etmeyeceğini söyledi. Karşılıklı sert çıkışlar sırasında komite başkanının araya girmek zorunda kaldığı anlar oldu.
Oturum boyunca Bondi, soruşturmanın devam ettiğini, hukuki sınırlar nedeniyle her bilginin kamuoyuna açıklanamayacağını ve mağdur güvenliğinin öncelikli olduğunu savundu. Fakat bilindiği üzere yayınlanan belgelerde mağdur isimleri değil, onları istismar eden suçluların isimleri gizleniyor.
Özellikle Epstein’in “suç ortakları” listesine dair somut adım atılıp atılmadığı, dosyaların tamamının açıklanıp açıklanmayacağı ve siyasi isimlerin soruşturma kapsamına girip girmediği gibi başlıklarda netlik sağlanamaması, tartışmayı daha da büyüttü.
Oturumun sonunda kamuoyunda kalan soru ise değişmedi: Epstein dosyalarının tamamı ne zaman ve hangi kapsamda açıklanacak?
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.