Görgü tanıklarına göre Bushnell, büyükelçilik binasının önünde “Gazze’deki soykırıma ortak olmayacağım” yazılı bir pankart açtı. Daha sonra benzin döktüğü üzerine çakmak çakarak kendini ateşe verdi. Olay yerinde bulunanlar tarafından itfaiye ve ambulans çağrıldı. Bushnell, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Durumu kritik olarak değerlendiriliyor.

Bushnell’un eylemi, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Birçok kişi Bushnell’un cesaretini övgüye boğarken, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı.

ABD Hava Kuvvetleri’nden açıklama

ABD Hava Kuvvetleri, Bushnell’un eylemini “trajik bir olay” olarak nitelendirdi. Yapılan açıklamada Bushnell’un aktif görevde olduğu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Filistin’den açıklama

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Bushnell’un eylemini “Filistin davasına verilen büyük bir destek” olarak nitelendirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada Bushnell’un cesaretinin Filistin halkına ilham vereceği belirtildi.

İsrail’den tepki

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Bushnell’un eylemini “korkunç bir terör eylemi” olarak kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada Bushnell’un eyleminin “Filistinlilere değil, İsrail’e zarar vereceği” belirtildi.

Olayın yankıları

Bushnell’un eylemi, ABD ve İsrail’de Filistinlilere yönelik İsrail’in saldırılarına yönelik tartışmaları alevlendirdi. Birçok kişi Bushnell’un eylemini Filistinlilere yönelik artan uluslararası desteğin bir göstergesi olarak yorumluyor.

Kaynak: Mira Haber