IMG 20251001 210308

Soykırım ordusu filoya yaklaştı.. Aktivistler: “Korkmuyoruz!”

Sumud Filosu Alarm Verdi: Siyonist Gemileri Filoya Yaklaştı, Mayın ve Dron Tehdidi de Vurgulandı

Gazze’ye insani yardım ulaştırmak ve İsrail ablukasını kırmak amacıyla Akdeniz’de seyrini sürdüren Küresel Sumud Filosu, İsrail donanmasının yoğun taciz ve abluka hamleleri karşısında kritik bir aşamaya gelmiş durumda. Filodan yapılan açıklamalarda, tekneleri engellemek amacıyla 20 İsrail gemisinin filoya yaklaştığı, aktivistlerin güvertelere çıkarak alarm durumuna geçtiği bildirildi. 

Yapılan açıklamada filonun 7 mil ilerisinde çok sayıda donanma gemisi bulunduğu, teknelerin üzerinde yoğun şekilde drone (insansız hava aracı, İHA) tespit edildiği ve ayrıca filonun çevresinde dört deniz mayını tespit edildiği bildirildi. 

Gemiler arası mesafenin azalmasıyla, “yaklaşık yarım saat içinde olası bir deniz abluka müdahalesi” beklendiği vurgulandı.

Filonun amiral gemisi, kimliği belirsiz 20’den fazla gemiyi filonun 3 mil ötesinde gördüğünü; eğer bu gemiler pozisyon değiştirmezse filoya 30 dakika içinde ulaşacaklarını duyurdu. 

İsrail ordusundan radyo üzerinden tehdit mesajları yayınlandığı da iddialar arasında. Açıklamaya göre, İsrail ordusu aracılığıyla filoya 16. kanal üzerinden iletişim kurularak, yardım gemilerinin yalnızca İsrail’in belirlediği kanallardan geçebileceği; aksi durumda gemilerin durdurulacağı, el konulacağı ve aktivistler hakkında “yasal işlem” başlatılacağı bildirildi. 

Filonun işgalcilere yanıtında yer alan ifadeler ise şöyle:

Bütün tehditlere rağmen filomuzun kararlılığı tamdır. Gemilerimiz insani yardım misyonunu sürdürmektedir. Thiago şu anda frekanstan yanıt vererek misyonumuzun meşruiyetini ve uluslararası destek iradesini vurgulamaktadır.

Bizler sivil ve barışçıl bir filoyuz. Görevimiz, Gazze halkına insani yardım ulaştırmak ve ablukanın hukuksuzluğunu dünyaya duyurmaktır.

Dünya kamuoyunu bu tehdide karşı tanıklık etmeye ve sesini yükseltmeye çağırıyoruz.”

Kaynak: Mira Haber 

Bir Cevap Yazın