Darp edilmişlerdi, yurt kabusu sona erdi: 11 Muhacir çocuk ailelerine kavuştu!

Yalova’da devam eden dava kapsamında sevindirici bir gelişme yaşandı. Daha önce gittikleri Kur’an kursuna düzenlenen operasyonun ardından haklarında ortaya atılan iddialar gerekçe gösterilerek ailelerinden alınan Özbek ve Çeçen 11 muhacir çocuk, mahkemenin geçtiğimiz günlerde verdiği kararla ailelerine teslim edildi.

Kararın ardından aylar boyunca çocuklarından ayrı kalan muhacir aileler büyük sevinç yaşarken, anneler gözyaşları içinde evlatlarına kavuştu. Çocukların yeniden ailelerinin yanına dönmesi, yakınları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Süreç boyunca aileler, çocukların esirgeme yurdunda kaldıkları dönemde kötü muamele ve darpa maruz kaldıklarını belirtilmiş, kamuoyunda da olay geniş yankı uyandırmıştı. Çocukların ailelerine teslim edilmesiyle birlikte gözler, davanın bundan sonraki hukuki sürecine çevrildi.

Çocuklarına kavuşmanın sevincini yaşayan aileler, sürece katkı sağlayanlara teşekkür ederken, özellikle İçişleri Bakanına destekleri ve gösterdiği ilgi nedeniyle şükranlarını ifade etti.

Aylar süren ayrılığın ardından gelen mahkeme kararı, muhacir aileler için umut ve sevinç dolu bir dönüm noktası olarak değerlendirildi.

Kaynak: Mira Haber 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir