00:17 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

İdlib ve El Bab’da yalan haber yapan Telegram şebekesi çökertildi

Fırat Kalkanı bölgesinde özgür bölgeler hakkında yalan haberler yayan şebekelerden biri ele geçirildi.

El Bab kırsalında gerçekleşen olayda, ahlaki skandallar, hırsızlık ve uyuşturucu suçlamaları ile mevcut yönetimlere göndermeler yapan Telegram sayfasının sahibi kıskıvrak yakalandı.
Telegram kanalı sahibi, yalan yayınlarında bazı erotik sitelerden indirdiği görüntüleri montajlayarak skandal olarak sunduğunu da itiraf etti. Ayrıca birçok haberi uydurduğunu da itirafta bulundu.

Sorgusunda yayıncı hiç kimseden en ufak maddi bir destek almadığını ajan olmadığını savundu. Ulusal Ordu birimlerince tutuklanan şahıs yargılanmak üzere mahkemeye sevk edildi.

Mira Haber’e bilgi veren yerel bir yetkili takibinde oldukları 6 Telegram kanalı olduğunu bunların iki tanesinin Türkiye Gaziantep’te yaşadığını 1 tanesinin ise Ürdün’de olduğunu diğerlerinin ise kimlik tespitlerinin yapılmaya devam ettiğini söyledi. Şahısların yakalanması için Türk yetkililerle de iş birliği içerisinde olduğunu belirten El Bab Askeri Polis yetkilisi Ebu Ahmed yerel meclis üyelerine asılsız iftira ve bühtanlarda bulunan bu tür kanal sahiplerinin en kısa zamanda cezalandıracaklarını duyurdu.

Öte yandan halkı Türkiye ve Özgür bölgede bulunan siyasi ve askeri liderlere karşı kışkırtan diğer bir kanalın sahibinin PKK uzantılı QSD destekli olduğu, ancak ifşa olunmamak için zaman zaman PKK karşıtı yayınlar da yaptığı belirlendi. Bu kişinin de yurt dışında yayın yaptığı yakalanmasının an meselesi bilgisi verildi.

Suriye’de özgür bölgelerde savaş sadece sahada değil, medya üzerinden de devam ediyor.

Kaynak: Mira Haber

DİĞER GELİŞMELER