uganda da isid baglantili grup okula saldiri duzenledi en az 25 olu 01
uganda da isid baglantili grup okula saldiri duzenledi en az 25 olu 01

Uganda’da IŞİD bağlantılı grup okula saldırı düzenledi: en az 25 ölü

Uganda’da da IŞİD bağlantılı ADF örgütü milisleri bir okula saldırdı. Saldırıda çoğu öğrenci en az 25 kişi öldü. Uganda ordusu kaçırılanların olduğunu açıkladı.

Uganda’da IŞİD bağlantılı Demokratik İttifak Güçleri (ADF) milisleri tarafından ülkenin batı sınırındaki bir okula düzenlenen saldırıda en az 25 kişi öldü. Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) sınırındaki Mpondwe bölgesindeki okula grup tarafından yapılan saldırıda ateşe verilen yatakhane kül oldu, gıda deposu ise yağmalandı. Polis, yangından sonra en az 25 kişinin cansız bedenine ulaşırken, durumu ağır olan 8 kişi de hastaneye kaldırıldı. Ölenlerin çoğunun öğrenci olduğu tahmin ediliyor. Saldırganların bölgede bombalı saldırılar da yaptığı ve ölü sayısının 4’u bulabileceği belirtildi.

ORDU KAÇIRILANLARI KURTARMAK İÇİN OPERASYON BAŞLATTI

Uganda ordusu sınırda saldırganların peşine düştüğünü duyurdu. Savunma Sözcüsü Feliks Kulayigye, Twitter’da yaptığı açıklamada, “Güçlerimiz, kaçırılanları kurtarmak ve bu grubu yok etmek için düşmanın peşine düşüyor” dedi.

Uganda ve KDC’de 1990’ların sonlarından itibaren faaliyet göstermeye başlayan ADF’nin saldırılarında 2014’ten bu yana binlerce sivil öldü, yüz binlerce kişi yerinden oldu. 1998 yılında ADF yine KDC sınırındaki öğrencilerin kaldığı yurtları ateşe vermiş, 80 öğrencinin yanarak öldüğü, 100’de fazlasının kaçırıldığı açıklamıştı. Örgüt 2019 yılında IŞİD’e bağlılık yemini etmişti.