etiyopya yuksek islam konseyi muslumanlara saldirilar sorusturulsun 01
etiyopya yuksek islam konseyi muslumanlara saldirilar sorusturulsun 01

Etiyopya Yüksek İslam Konseyi: Müslümanlara saldırılar soruşturulsun [Videolu]

Etiyopya İslam Yüksek Konseyi, Addis Ababa’daki Enver Camii’de müslümanlara düzenlenen ölümcül saldırıyla ilgili soruşturma çağrısında bulundu.

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’daki Enver Camii’nde Cuma namazından sonra polis Müslümanları hedef aldı. Etiyopya hükümetinin cami karşıtı kampanyası nedeniyle Enver Camii’nde cuma namazına katılım o kadar yüksek ki, bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

Devlet kurumlarının ve üst düzey yetkililerin güvenliğini sağlamaktan sorumlu bir birim olan Cumhuriyet Muhafızlarının da bölgede konuşlandığı bildirildi.

Yerel kaynaklara göre polis, cuma namazından sonra caminin dışına doğru yönelen Müslümanlara ateş açtığında en az beş kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı.

Doğu Afrika’da milyonlarca Müslüman’a ev sahipliği yapan Etiyopya’da Müslümanlara karşı zulm devam ediyor

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da Müslümanlar, Etiyopya’nın Sheger kasabasındaki 20 camiyi yıkma kararını protesto etmek için miting düzenledi.

Ülkenin Oromia bölgesindeki camilerin ve Müslüman işyerlerinin de Etiyopya Hükümeti tarafından yıkılması bir süredir gündemde.

Etiyopyalı yetkililer Müslümanlara vahşice saldırıyor ve kadınlara, yaşlılara ve küçüklere merhamet göstermiyor

Müslümanlara karşı acımasız bir politika izleyen Etiyopya hükümeti, sahte propaganda ile uluslararası kamuoyunda kendini haklı çıkarmaya çalışıyor.

İslam konseyi yetkilileri, Etiyopya’da Müslümanlara yönelik bir şiddet dalgası var. Etiyopya, Ortodoks, Katolik ve Müslümanlara yönelik sistematik saldırılara yol açan yoğun bir Protestanlaşma yaşıyor. Bu şiddetin yayılarak etnik savaşları din savaşlarına dönüştürmesinden korkuyor.

Müslümanlar, hükümetin yıkılan camileri tazmin etmesini ve bir an önce yeniden inşa etmesini talep ediyor. Talepler arasında hayatını kaybeden Müslümanların kanlarının bedelinin ödenmesi ve suçluların cezalandırılması yer alıyor. Uluslararası kuruluşların Etiyopya hükümetine zulmü durdurması için baskı yapması çağrısında bulunuyor.

Kaynak: Mira Haber

 

Öncesi Ukrayna ve Rusya arasında esir değişimi
Sonraki ABD, Etiyopya’ya tüm gıda yardımını askıya aldı