Türkiye olarak bütün yapabildiğimiz İsrail’i kınamak mı?

Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı yazılı açıklamada: “İsrail hükümeti, Gazzelilere ayrım gözetmeksizin, sistematik ve bilinçli şekilde uyguladığı katliama son vermek zorundadır” denildi.

Dışişleri Bakanlığı, savaş suçlusu İsrail’in yardım kamyonuna ulaşmaya çalışan sivillere yönelik son katliamının ardından “İsrail Hükümeti’nin tüm üyelerinin, Gazze’de işlemekte oldukları suçlardan ötürü er veya geç adalet karşısında hesap vereceğine inanıyoruz” mesajı yayımladı. Dışişleri’nin bu mesajı, İsrail’e somut yaptırım bekleyen kamuoyunun tepkisine neden oldu ve sosyal medyada ‘Türkiye olarak bütün yapabildiğimiz kınama mesajı yayınlamak mı’ sesleri yükseldi. 

Ak Parti hükümeti, sık sık İsrail vahşetini kınayan açıklamalar yapsa da, Gazze meselesinde İsrail’e karşı yeterli ve somut adım atmamakla eleştiriliyor. Türkiye’nin halihazırda İsrail’le devam eden ticareti büyük bir koz olarak elinde bulunuyorken, bu anlamda hiçbir aksiyon alınmıyor.

İsrail terör devleti, Gazze’yi ablukaya alıp bir lokma ekmeğe muhtaç bırakırken, gemilerimiz İsrail’in ihtiyaç duyduğu binlerce ton malzemeyi Hayfa limanına götürüp işgalcilere teslim ediyor. 

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Taliban’ın uyuşturucu ile savaşına IŞİD saldırısı

Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Afganistan’ın kuzeyinde afyon çıkarılan haşhaş bitkisinin kaldırılmasına …

Çürük CHP zihniyetinin İslam düşmanlığı saklı kalmıyor

“1400 senedir yapıyorsunuz bunu” CHP Ankara milletvekili Umut Akdoğan’ın, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam yıldönümünde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir