bmgkdaki_gazze_oylamasi_3_kez_ertelendi_1703099592_6529

Terör sponsoru ABD’nin ateşkes kararı BMGK’da oylanacak

ABD’nin BM Misyonu Sözcüsü Nate Evans, ABD’nin Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısında bulunan karar tasarısının yarın BM Güvenlik Konseyi’nde oylamaya sunulacağını açıkladı.

İsrail’in, ABD’nin verdiği silahlarla Gazze Şeridi’ne yönelik terör saldırıları 167 gündür devam ederken, ABD’nin BM Misyonu Sözcüsü Nate Evans, ABD’nin Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısında bulunan karar tasarısının yarın BM Güvenlik Konseyi’nde oylamaya sunulacağını açıkladı.

ABD’DEN GAZZE ADIMI

Evans, “ABD son birkaç haftadır Konsey üyeleriyle birlikte, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak ve insani yardımların artmasına yardımcı olacak bir rehine anlaşmasının bir parçası olarak Gazze’de acil bir ateşkes sağlamayı hedefleyen devam eden diplomatik çabaları destekleyecek bir karar üzerinde ciddi bir şekilde çalışmaktadır. Güvenlik Konseyi ile yaptığımız pek çok istişarenin ardından bu kararı cuma sabahı oylamaya sunacağız” dedi.

ABD bir yandan İsrail’e gemiler dolusu silah taşırken, 7 Ekim’den sonra BM Güvenlik Konseyi’nde Gazze’de ateşkes çağrısında bulunan 3 karar tasarısını da veto etmişti.

AB’DEN İSRAİL’E GAZZE VE REFAH ÇAĞRISI

AB zirvesinde, Gazze için sürdürülebilir bir ateşkese giden acil insani ara verilmesi çağrısı yapılarak, İsrail’den Refah’a saldırı başlatmaktan kaçınması istendi.

İlginizi Çekebilir

Ukrayna’ya yardım artıyor: Yeni destek paketi açıklandı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna’ya 6 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım paketi sağlanacağını …

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir