Kassam Tugayları, Şifa Hastanesi çevresindeki işgalcileri vurdu [videolu]

Kassam Tugayları, İsrail’in kuşattığı ve terör estirdiği Şifa Hastanesi çevresinde düşman tankları ve askerlerini hedef aldığı anları paylaştı. Görüntülerde, İsrail tankları ve askerlerinin Mücahitler tarafından imha edildiği anlar yer aldı.

Mücahitler, metruk binalarda gizlenerek işgalci düşman tanklarını birer birer hedef alıyor. 

İsrail, önceki gün Şifa Hastanesi’ni kuşatmış, içerisine sığınmış olan yüzlerce yerinden edilmiş sivili hastaneden zorla çıkartmıştı. Sivillerin tahliyesi esnasında da ateş açan terör ordusu, çocukların da aralarında olduğu onlarca masum sivili katletmişti. 

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus İsrail’in Şifa Hastanesi kuşatması ile ilgili bir açıklama yaptı:

Son saldırının başlamasıyla Şifa Hastanesi personeliyle bağlantımızı kaybettik.

Bugün Şifa’ya yapılması planlanan bir görev can güvenliği tehlikesi nedeniyle iptal edilmek zorunda kaldı. Hastaneye erişim artık imkansız ve sağlık çalışanlarının tutuklanıp gözaltına alındığına dair raporlar var.

Hamas İsrail’i yalanladı 

İsrail iç istihbarat birimi Şin Bet, Şifa Hastanesi’nde tutukladığını iddia ettiği sözde Hamaslı liderlerin fotoğraflarını yayınlamıştı.

Hamas bunun üzerine İsrail’i yalanlayarak fotoğraftaki kişilerin bazılarının uzun zamandır Gazze dışında olduğunu, bazılarınınsa şehit olduğunu açıkladı. 

Hamas, fotoğraftakilerden 3’ünün de, İsrail’in daha önce tutukladığı doktorlar olduğunu söyledi.

Hamas, El Cezire’ye yaptığı açıklamada;  ‘Onlarca direniş liderinin Şifa Hastanesi’nde tutuklandığına ilişkin İsrail medyasında yayınlanan haberler hiçbir gerçeği yansıtmamaktadır, İsrail basını asılsız haberlerle Gazze direnişine karşı psikolojik savaş yürütüyor’, dedi. 

Kaynak: Mira Haber


Mira Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Bir Cevap Yazın