tayvan dan skandal karar escinsel sapkinlara evlat edinme hakki tanindi 01
tayvan dan skandal karar escinsel sapkinlara evlat edinme hakki tanindi 01

Tayvan’dan skandal karar! Eşcinsel sapkınlara evlat edinme hakkı tanındı

Eşcinsel evlilikleri konusunda Asya’nın öncü ülkelerinden Tayvan’da çocuk evlat edinmeye dair alınan son karar, evlilikte eşitliğin sağlanması adına son engellerden birini daha ortadan kaldırdı.
Eşcinsel evliliği yasallaştıran ilk Asya ülkesi Tayvan’da eşcinsel ve lezbiyen çiftler artık yasal olarak evlat edinebilecek.
Tayvan’da 2019’daki bu tarihi yasallaştırma adımına rağmen yalnızca heteroseksüel çiftlerin ve bekarların, kendileriyle biyolojik bağı olmayan çocukları evlat edinmesine izin veriliyordu. Bu da eşcinsel çiftlerin yalnızca birinin, çocuğun yasal vasisi olarak kayda geçmesine ama çocuk yetiştirme yükünün ikisinin de omuzlarında olmasına sebep oluyordu.
Son yasal değişiklikle birlikte bu engel de kaldırılmış oldu. Tasarıya destek veren vekillerden Fan Yu, “Aile sevgisi değişmez, yalnızca ortak velayet sayesinde tüm tarafların hak ve çıkarlarını kanunen koruyabiliriz” ifadelerini kullandı.
Ocak ayında emsal niteliğindeki mahkeme kararına göre Kaohsiung şehrinden erkek bir eşcinsel çift evlat edinme yasağını aşmayı başarmış ve çocuklarının ortak velayetini almıştı. Ancak mahkemeler benzer davaları geri çeviriyordu.
Ocak ayındaki diğer bir önemli kararla Tayvan hükümeti Tayvanlı bir kişinin aynı cinsiyetten bir yabancıyla evlenmesine de izin vermişti. Evlenilecek kişinin eşcinsel evliliğin yasal olmadığı bir ülkenin vatandaşı olmasının da dikkate alınmayacağı açıklanmıştı. Ancak bu izin Çin anakarasından olanları kapsamıyordu.

İlginizi Çekebilir

Otoyol çöktü, 19 kişi olay yerinde hayatını kaybetti

Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletinin Meizhou kentinde sabahı erken saatlerinde meydana gelen bir otoyol çökmesi sonucu …

KFC boykot şamarını yedi; 108 şubesi kapandı

Malezya’da İsrail vahşetine karşı yükselen toplum tepkisi, etkili bir silaha dönüşüyor. ABD’li fast food devi …