taliban isid i eski isid lilerle vuruyor 01
taliban isid i eski isid lilerle vuruyor 01

Taliban IŞİD’i eski IŞİD’lilerle vuruyor

Taliban, IŞİD’e karşı mücadelede eski IŞİD mensuplarını kullanıyor

Taliban, yıllar süren ABD işgalinin ardından elde ettiği zaferle savaş yorgunu Afganistan’ı ayağa kaldırma çabasındayken, ülkede her geçen gün artan IŞİD saldırılarıyla da baş etmek zorunda. 

Örgüt Afganistan’da zaman zaman Şiilere yönelik saldırılar düzenlese de, asıl olarak Taliban yönetimini hedef alıyor. 

Taliban, İslam düşmanı olarak nitelediği IŞİD’le yine örgütün içinden gelen önemli isimlerle mücadele ediyor.

AbdurRahim Muslimdost bir yıl önce örgütten ayrılıp Taliban’a teslim olan bir isim. Teslim olduğu günden beri Taliban saflarında örgütle mücadele ediyor ve IŞİD’i yine onların en çok kullandığı silahla vuruyor; “propaganda”.

Taliban yönetiminin IŞİD’in propagandalarına karşı kurduğu al-Marsaad kanalında örgüt aleyhinde yayınlar yapıyor ve Afgan halkın IŞİD’in propagandalarına kanmalarına engel olmaya çalışıyor.

Muslimdost son yayınında, IŞİD’in Afganistan kolu olan IŞİD Horosan’ın Pakistan tarafından fonlandığını iddia etti. Geçtiğimiz günlerde Pakistan diplomatik misyon başkanına yönelik saldırı girişiminin de, İslamabad’ı temize çıkarmayı amaçlayan bir oyundan ibaret olduğunu ifade etti.

Muslimdost’a göre, Pakistan merkezli Lashkari Tayiba örgütü, IŞİD’in Afgan koluna yaklaşık 5 milyon dolarlık bir mali destek paketi sağladı. 

Muslimdost, içinden çıktığı örgütü eşkıyalıkla da suçladı, IŞİD’in gelir kaynaklarından birinin fidye için adam kaçırma olduğunu iddia etti.

Pakistan, Taliban yönetimini TTP’ye destek vermekle suçlarken, artık Afganistan da İslamabad’ı IŞİD Horosan’ı desteklemekle suçluyor. İki komşu arasında gergin seyreden ilişkilerin geleceğini belirleyecek ana unsur “güvenlik meselesi” olacak gibi gözüküyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

İşgalciler dökülmeye başladı! İkinci istifa geldi

İşgalci İsrail Ordusunda İkinci İstifa Geldi, Merkez Komutanlığı Başkanı da Görevinden Ayrılıyor İşgalci İsrail ordusunda …

hamastan_ateskes_aciklamasi_inceliyoruz_1706617939_3157

El Kaide’den Haniye’ye mesaj

El Kaide, Hamas lideri Haniyye’nin ailesinin İsrail tarafından katledilmesinden günler sonra, bir taziye mesajı yayınladı. …