afganistan daki valilik saldirisini isid ustlendi 01
afganistan daki valilik saldirisini isid ustlendi 01

Afganistan’daki valilik saldırısını IŞİD üstlendi

Belh valisinin hedef alındığı canlı bomba saldırısını IŞİD üstlendi 

Afganistan’ın Mezar-ı Şerif kentindeki valilik binasında bu sabah meydana gelen canlı bomba saldırısında Belh valisi Muhammed Davud Muzzammil ve beraberindeki 15 kişi hayatını kaybetti.

 Abdullah Horasani isimli canlı bombanın valilik binasına yakın bir bölgede yaşadığı ve yürüyerek Belh valilik binasına gittiği, ardından vali Molla Davud Muzamal’ı orada beklediği ortaya çıktı.

Yerel kaynaklara göre eylemci Horosani, vali ofisine geldikten sonra Taliban heyetiyle görüşme yaptığı esnada bomba yüklü kemerini infilak ettirdi. Büyük bir patlama neticesinde vali Muzzammil ve 15 Taliban yetkilisi hayatını kaybetti.

IŞİD, öldürülen Muhammed Davud Muzzamil’i bundan önce valiliğini yaptığı Nangarhar’da IŞİD’e karşı ABD ile ortak operasyonlara katılmakla ve bölgedeki selefi nüfusu vahşi yöntemlerle bastırmakla suçladı. 

Bu saldırı, hedef alınan en üst düzey yetkili olması bakımından Taliban iktidarının IŞİD’den aldığı en büyük darbe olarak nitelendiriliyor.  

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

İsrail askerleri Kur’an’ı Kerimleri toplayıp yaktı!

Ahlaksız İsrail askerleri, Gazze’de terk edilmiş evlerden topladıkları Kuran-ı Kerimleri sokak ortasında yaktı  Hiçbir kutsala …

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …