03:54 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Tacikistan ile Kırgızistan sınırında çatışma yaşandı, 1 asker öldü!

Tacikistan ile Kırgızistan sınırında yaşanan çatışma sonucunda bir Tacikistan sınır gücünün hayatını kaybettiği belirtildi. Kırgızistan çatışma nedeniyle bir kaybının olup olmadığını henüz açıklamadı. Taraflar, çatışmaya neyin neden olduğu konusunda birbirlerini suçladı.
Sputnik Tacikistan’ın haberine göre Kırgızistan ile sınırda bu sabah yaşanan çatışma sonucunda sınır güçlerinde görevli bir asker hayatını kaybetti. Tacikistan tarafına göre sınırdaki gerilim nedeniyle iki kişinin de yaralandığını kaydetti.
Kırgızistan’ın sınır servisi yetkilileri, Tacikistanlı sınır muhafızlarının Kırgız köyü Bulak-Başi’ye girdiklerini ve Kırgızistan tarafının ülke topraklarını terk etme yönündeki çağrılarına uymayıp ateş açtıklarını söylüyor.
Tacikistan yetkilileriyse Kırgızistan tarafının hiçbir gerekçe olmadan Tacik sınır güçlerine ateş açtıklarını ve Tacikistan sınır güçlerinin buna karşılık verdiklerini belirtiliyor. Tacikistan sınır muhafızlarından yapılan açıklamada, tarafların şu anda gerilimi dindirmek adına görüşme yürüttüklerini kaydediyor.
Kırgızistan-Tacikistan sınırında, sınırdaki işaretleme süreci tamamlanmadığı için taraflar arasında dönem dönem çatışmalar yaşanıyor.

DİĞER GELİŞMELER