suudi arabistan ve hindistan baglarini kuvvetlendiriyor 04
suudi arabistan ve hindistan baglarini kuvvetlendiriyor 04

Suudi Arabistan ve Hindistan bağlarını kuvvetlendiriyor

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, pazartesi günü çok sayıda anlaşma imzaladı.

30 ülkeden yetkililerin Yeni Delhi’de bir araya geldiği pazar günü G20 Zirvesi’nin sona ermesinin ardından Suudi lider için bir karşılama töreni düzenlendi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi konuyla ilgili açıklamasında, “Hindistan ile ilişkiler karşılıklı yarara dayalı, her iki ülke için de gelecekteki fırsatlar üzerinde çalışıyoruz. Suudi Arabistan’daki Hint topluluğu bizim bir parçamız ve vatandaşlarımıza baktığımız gibi onlara da özen gösteriyoruz” dedi.

Veliaht Prensi: “Ekonomik koridorun sahada hayata geçirilmesi için çok çalışıyoruz. Ekonomik koridor projesi, bunu sahada başarmak için gayretli çalışmamızı gerektiriyor.”  şeklinde ifade etti.

Modi ve Prens Selman’ın yaklaşık 49 anlaşmaya imza attığı belirtildi.

Anlaşmalar, petrokimya, yenilenebilir enerji, tarım ve sanayinin yanı sıra sosyal ve kültürel sektörlere de odaklanan çeşitli alanlardan oluşuyor.

İki ülke arasında her alanda onlarca anlaşmaya imza atılırken Müslümanların kutsal beldesini yöneten Veliaht Prensi, Hindistan’ın Müslümanlara olan tutumuna, zulmüne sessiz kaldı.

Kaynak: Mira Haber

Öncesi Lübnan mülteci kampında çatışmalar dinmiyor
Sonraki ABD: Putin Kuzey Kore’den yardım dileniyor