suriye de asiretler pkk ve rejime ait noktalari ele geciriyor 01
suriye de asiretler pkk ve rejime ait noktalari ele geciriyor 01

Suriye’de aşiretler PKK ve rejime ait noktaları ele geçiriyor

Suriye’de Deyrizor bölgesinde Arap kabileleri PKK teröristlerine karşı ayaklandı. Gruplar arasında çatışmalar devam ederken kabilelere büyük takviye birlikleri gönderilmeye devam ediliyor.

Şammar aşireti, Hadidin ve Mevali aşiretleri SDG milislerine karşı Deyrizor’daki Arap aşiretlerine desteğini duyurdu.


Halep kırsalındaki Sacur ve Münbiç köyleri en son gönderilen büyük takviye bölgesi.

Yerel kaynaklar, Arap aşiretleri, Deyrizor’un doğu kırsalındaki El Busayra kasabasının kuzeyindeki Hariza köyündeki PKK teröristlerinin kontrol noktasını ağır makineli tüfeklerle ele geçirdiğini duyurdu.

Ele geçirilen noktada zırhlı bir araç ile donanımlı başka bir araca el koyduğunu da ekledi.

Deyrizor’un doğusundaki Diban kasabasında ise PKK’ya ait bir askeri alayı ve zırhlı aracı yaktı.

Kaynaklar, Deyrizor’un doğusundaki Granij kasabasındaki PKK teröristlerine ait askeri polis karargahına aşiret mensupları tarafından şiddetli saldırı düzenlediğini bildirdi.

Ayrıca, Aşiret mensuplarının El-Tayyana kasabasındaki El Maksam kontrol noktasını ele geçirdi ve SDG milislerini sınır dışı ettiğini belirtti.

Aşiret üyeleri yine aynı kasabada SDG milislerinin kontrol noktalarından birinde Amerikan yapımı bir Humvee zırhlı aracı, dört tekerlekten çekişli araçlar ve çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi.

Kasabanın kurtarılması ve bir Hummer’ın ele geçirilmesiyle halkın sevinci kameralara yansıdı.

Halep’teki Esed rejimine ait askeri karargah ele geçirildi

Haber kaynakları Suriyeli aşiretlerin, Halep’in doğusundaki Menbiç kenti kırsalındaki Muhsinli köyünde Esed rejimine ait askeri karargâhı ele geçirdiğini duyurdu.


Aşiretlerin bu hamlesi üzerine Rus işgal savaş uçakları, Halep’in doğu kırsalındaki El-Muhsenli köyünü hedef aldı.

Rusya, aşiret savaşçılarının kontrolü ele geçirdiği Muhsinli köyünü havadan vurdu. Aynı aileden 5 ölü ve çok sayıda kişi yaralandı. 

SDG’nin en önemli komutanı esir alındı

Aşiret üyeleri , Deyrizor’un doğusundaki El Basira şehrinin kırsalının kontrol altına alındığını ve SDG milislerinin buradan sınır dışı edildiğini duyurdu.

 YPG-SDG’nin Şuhail’deki son karargâhında mahsur kalan “Kamaşa” lakaplı SDG komutanı “Bayland Kobani”nin esir alındığını bildirdi.

Bu komutan, Deyrizor’da kadın ve çocuk katili olarak anılıyor.  Birkaç ay önce El Basira’da ikiz bebekli iki kadını öldürmekten suçlanıyor.

PKK teröristleri havan topu ile sivilleri vuruyor

Aşiret üyelerinin Deyrizor’un doğusundaki Granij kasabasındaki PKK’lı teröristlerin  karargâhını yakması üzerine teröristler kasabayı hedef alan topçu bombardımanı ile sivilleri bombalıyor.

Teröristlerin, Deyrizor’un doğusundaki Diban kasabasında sivillerin evine düzenlediği havan topu saldırısında bir erkek bebek ağır yaralandı.

Aynı bölgedeki Cedid Bakara köyünde 15 yaşındaki Raed Muhammed El-Zaid SDG milisleri tarafından uçaktan atılan top mermisiyle hedef alındıktan sonra hayatını kaybetti.

Aşiret üyelerinin Deyrizor kırsalında ele geçirdiği kasabalar

PKK’lı teröristlerin bölgeden uzaklaştırılması ve tüm askeri polisin kaçmasının ardından Arap aşiretleri, Deyrizor’un doğusundaki Hajin şehrinin kontrolünü tamamen ele geçirdi .

 


Suriyeli aşiretler , Diban kasabasının tamamen kontrol altında olduğunu ve bu kasabada SDG milislerinin bulunmadığını da ilan etti.

 

Aşiretler ayrıca Münbiç’in kuzeyindeki Muhsinli ve Arab Hasan köylerinin kontrolünü ele geçirdiğini de duyurdu.


Kaynak: Mira Haber

Öncesi 20. yüzyılın Kemalist Türkiye’si ve Stalin
Sonraki Fransa’da kız öğrencilere abaya yasağı; laikliğe aykırıymış!