image 2026 07 27 17 04 58

Soykırım hiç yaşanmamış gibi… Bahreyn’den İsrail’le “dostluk” görüşmesi!

Gazze’de İsrail’in soykırım saldırıları ve insani felaket tüm şiddetiyle sürerken, Siyonist Bahreyn rejiminden dikkat çeken bir diplomatik hamle geldi

Bahreyn Kralı Hamed bin İsa El Halife, katil İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesini ele aldı. Görüşmede, 2020 yılında ABD öncülüğünde imzalanan İbrahim Anlaşmaları’nın “bölgenin huzuru ve istikrarı açısından önemli rol oynadığı” öne sürüldü.

Soykırımcı İsrail Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Herzog’un Bahreyn Kralı ile “dostluğu ve gelişen ilişkileri güçlendirme” konusunda mutabık kaldığı belirtildi. Herzog ayrıca Bahreyn’i “Ortadoğu’nun geleceğini şekillendiren önemli bir ortak” olarak nitelendirirken, Kral Hamed’in “cesur liderliğini ve vizyonunu” övdü.

İşgalci İsrail tarafı, görüşmenin Siyonist Bahreyn Kralı’nın girişimiyle gerçekleştiğini ve kamuoyuna duyurulmasının da yine kral tarafından istendiğini açıkladı.

Telefon görüşmesi, Gazze’de on binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği, yüz binlercesinin yerinden edildiği ve kıtlığın devam ettiği bir dönemde, sanki hiçbir şey olmamışçasına yapıldı. Böyle bir süreçte Gazze’ye en ufak yardımı esirgeyen Siyonist Bahreyn, şimdi de sanki soykırım bitmiş gibi İsrail ile ilişkileri “pekiştiriyor”.

Görüşmede bir kez daha öne çıkarılan İbrahim Anlaşmaları, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in 2020 yılında katil İsrail ile diplomatik ilişkiler kurmasını sağlayan sözde normalleşme sürecinin temelini oluşturuyor. Gazze soykırımının başlamasının ardından Bahreyn büyükelçisini geri çekmiş olsa da anlaşmayı iptal etmedi ve diplomatik çerçeveyi korumayı sürdürdü.

Son telefon görüşmesi ise bu ilişkinin yalnızca devam etmediğini, aksine daha da güçlendirilmek istendiğini ortaya koydu.

Kaynak: Mira Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir