İçeriğe geç
9 Ekim 2026 | 28 Rebiülahir 1448 Cuma 07:40
Türkiye

Şişli’de Irak konsolosluğuna uzun namlulu silahlarla ateş açıldı

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 16:57 1 dk okuma 36 okunma
Şişli’de Irak konsolosluğuna uzun namlulu silahlarla ateş açıldı
Şişli Esentepe’de bulunan Irak Konsolosluğuna motosikletle gelen 2 saldırgan tarafından uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Olayda konsolosluk binasına 9 kurşun isabet ederken, yaralanan olmadı. Fotoğraf: DHA

Dün gece İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunan Irak konsolosluğuna uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, cuma akşamı kimliği belirsiz saldırganların motosikletle İstanbul’daki Irak Konsolosluğu’na ateş açtığını söyledi. Binaya 9 kurşun isabet etti, ancak neyse ki ölen ya da yaralanan olmadı. 

Keçeli, yaptığı açıklamada, “Saldırıda can kaybı veya maddi hasar yaşanmadı” dedi.

Güvenlik güçlerinin failleri tespit edip adalete teslim etmek için soruşturma başlattığını da sözlerine ekledi.

Keçeli, Türk makamlarının Iraklı mevkidaşlarıyla sürekli koordinasyon halinde olduğunu ve Ankara, İstanbul ve Gaziantep’teki Irak diplomatik misyonlarının korunması için gerekli tüm tedbirleri aldığını vurguladı.

Irak Dışişleri Bakanlığı daha önce saldırıyı doğrulamış , İstanbul’daki konsolosluk binasına ateş açıldığını bildirmişti.

İlginizi Çekebilir

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayımlanmaz.