12:18 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Sırp lider Ankara’da resmi törenle karşılandı!

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Ankara‘ya resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçic’i resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’i resmi törenle karşıladı.
Konuk Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’in bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önündeki caddede karşılayan süvariler, Vuçiç’e protokol kapısına kadar eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vuçiç’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Vuçiç’in tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Vuçiç, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı ‘Merhaba Asker’ diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı. Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Vuçiç, merdivenlerde Türkiye ve Sırbistan bayrakları önünde gazetecilere poz verdi.

DİĞER GELİŞMELER