ateez

Şeytani propaganda illa dayatıldı: ATEEZ İstanbul’da!

Gençleri LGBT temalarına özendirdiği yönündeki eleştiriler nedeniyle Türkiye’de konserinin iptal edilmesi çağrıları yapılan Güney Koreli K-Pop grubu ATEEZ, dün İstanbul’da sahne alarak kendi sapık propagandasını dayattı.

İstanbul Festival Park Yenikapı’da düzenlenen konserde binlerce hayranının karşısına çıkan grup, Türkiye’ye gelmeden önce özellikle gençler üzerindeki kültürel etkisi ve LGBT temalarıyla ilişkilendirilen içerikleri nedeniyle tepki çekmişti.

K-Pop gruplarının yalnızca müzikleriyle değil; kıyafetleri, makyajları, dansları ve sosyal medya içerikleriyle de gençler üzerinde güçlü bir etki oluşturduğu bilinirken, ATEEZ de bu kültürün Türkiye’deki tartışmalı örneklerinden biri oldu.

Bazı çevreler, grubun LGBT+ temalarıyla ilişkilendirilen tutumlarının gençlere yönelik bir kültürel yönlendirme oluşturduğunu savunarak konserin iptal edilmesini istemişti.

Yenikapı’da tarihî ayıp: “Ateez’in şeytani propagandasına dur de!”

Tepkilere rağmen herhangi bir iptal kararı alınmadı ve ATEEZ, İstanbul’daki konserini gerçekleştirdi.

ATEEZ’in İstanbul konserinin gerçekleşmiş olması tartışmayı bitirmedi. Aksine, gençlerin küresel popüler kültürden ne ölçüde etkilendiği ve Türkiye’de çocuk ve gençlere yönelik kültürel içeriklerin nasıl değerlendirileceği sorusunu yeniden gündeme taşıdı.

Kaynak: Mira Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir