Terör örgütü SDG, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon’un desteğiyle Halep’in doğu kırsalında düzenlenen ortak operasyon sırasında IŞİD’in bölgedeki üst düzey sorumlularından olduğunu iddia ettiği Ahmed Halef el-Hüseyin’i yakaladığını duyurdu.
SDG Medya Merkezi’nin beyanına göre, el-Hüseyin, haftalardır sürdürülen istihbarat takibinin ardından Çarşamba günü Meskene kasabasında özel harekât timlerinin baskınıyla gözaltına alındı. Operasyon sırasında SDG’li teröristler herhangi bir kayıp vermedi.
El-Hüseyin’in, bölgedeki IŞİD yapılanması içinde bombalı araç ve el yapımı patlayıcı üretiminden sorumlu bir hücreye liderlik ettiği, bu hücrenin SDG unsurlarına yönelik saldırılarda aktif rol oynadığı iddia edildi.
SDG, bu operasyonun Ekim ayı boyunca Koalisyon desteğiyle yürütülen geniş çaplı operasyonun bir parçası olduğunu, aynı çerçevede çok sayıda IŞİD hücresinin çökertildiğini ve birçok militanın yakalandığını açıkladı.
Koalisyon kaynakları, bölgedeki operasyonların IŞİD’in yeniden yapılanma girişimlerini engellemeyi hedeflediğini belirtse de örgüt bölgede aktifliğini sürdürüyor ve SDG’ye karşı ölümlü saldırılar düzenlemeye devam ediyor.
Kaynak: Mira Haber
Mira Haber – Ortadoğu Bağımsız Muhabir Ajansı Tarafsız değiliz. Ancak Mirahaber'de sadece gerçekleri okursunuz.