58929
58929

Rusya’nın Ukrayna işgali: 34’üncü günün önemli gelişmeleri

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal harekatının üzerinden 34 gün geçti.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal harekatının üzerinden 34 gün geçti.

29 Mart Salı itibarıyla Rusya'nın Ukrayna işgalinde öne çıkan gelişmeler:

  • Rusya ve Ukrayna tarafı yüz yüze görüşmeler için İstanbul'da bir araya geldi. Rusya'nın Ukrayna üzerindeki askeri harekatının planlandığı gibi gitmemesi Putin'in el düşürebileceği şeklinde yorumlara neden oldu. Kiev yönetimi ise egemenliği ve toprak bütünlüğünden ödün vermeden bir ateşkes arayışında.

  • Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'nın Ukrayna şehirlerindeki altyapı ve yerleşimleri yok etmek için hava ve kara bombardımanlarına devam ettiğini ifade etti.

  • Ukrayna kaynakları ordu ve milis güçlerin başkent Kiev yakınlarındaki Irpin yerleşiminin kontrolünü Rusya'dan geri alındığını iddia ediyor.

  • Sumy bölgesinin doğusundaki Trostyanets kasabasının da Ukrayna güçlerince geri alındığı bölgeden aktarılan haberler arasında.

  • Rusya tarafı, Ukrayna'nın düzenli olarak talep ettiği Zelenskiy-Putin görüşmesinin şu an "ters etki" oluşturabileceği gerekçesiyle uygun olmadığını belirtiyor.

  • Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Batılı ülkelere Rusya'ya yönelik yaptırımları daha da sertleştirmeleri gerektiği yönünde çağrıda bulunuyor.

  • Zelenskiy ayrıca, batılı müttefiklerinin kendilerine daha fazla silah sağlaması gerektiği konusunda da çağrılarını yineliyor.

Ukrayna'da son durum:

ukrayna29mart.jpg

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …