Turkey and Russia flag together realtions textile cloth fabric texture

Rusya’nın “en güvenilir ortağı” olmanın bedelini Çeçenler mi ödeyecek?

Rusya devlet başkanı, kendisine yöneltilen enerji kısıtlamaları suçlamalarını TürkAkım üzerinden yalanladı ve Türkiye’yi ‘en güvenilir ortak’ ilan etti. Peki bu ortaklığın bedeli ne? 

Rusya lideri Putin, “Rusya’nın (enerji kaynağı) kısıtladığını söylediler. Biz hiçbir şeyi kısıtlamıyoruz, her şeyi veriyoruz. En güvenilir ortak da Türkler oldu. İşte, TürkAkım üzerinden sevkiyatlar devam ediyor.” dedi.

”EN GÜVENİLİR ORTAK TÜRKLER OLDU”

Batı’nın, Rusya’yı enerji sevkiyatını kısıtlamakla suçladığına dikkat çeken Putin, “Sürekli Rusya’nın (enerji kaynağı) vermediğini, kısıtladığını söylediler. Biz hiçbir şeyi kısıtlamıyoruz, her şeyi veriyoruz. En güvenilir ortak da Türkler oldu. İşte, TürkAkım üzerinden sevkiyat yapılıyor.” dedi.

Çeçen muhacirleri geri istiyor!

Türkiye’yi enerji konusunda en güvenilir ortak ilan eden Rusya’nın, şehit ettiği Çeçen mücahitlerin Türkiye’ye sığınan mazlum ailelerinin deport edilmesi için Türkiye’ye baskı yaptığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. 

Türkiye’nin Rusya’yla gelişen ikili ilişkiler paralelinde bu hukusuz talebi onaylayan tavrı, son dönemde detayları sosyal medyaya düşen bazı üzücü örneklerle ortaya konmuş ve eleştirilmişti. 

Yıllardır kendi halinde Türkiye’de yaşayan Çeçen muhacirler, Suriye’de de eli kanlı Esed rejimiyle katliam yapan Rusya’nın baskıları sonucu sıkıntılı bir sürece sokulmuş oldu. 

Putin yönetiminin G-87 tahdit koduyla terörist ilan ettiği mazlum muhacirler, kadın, yaşlı demeden günlerce, bazen haftalarca geri gönderme merkezlerinde tutuluyor, Türkiye’de kalabilmeleri için gerekli olan uluslararası koruma kimlikleri yenilenmiyor. 

Mazlum muhacirlerin Rusya’ya iade edilmesi, Putin’in işkence merkezleri olan hapishanelerde yıllarca hapsedilmeleri veya katledilmeleri anlamına geliyor. Çeçen direnişinde bu mazlum milletin yanında yer alan Türk halkı, şehitlerin geriye bıraktığı emanetlerine sahip çıkılmasını, zalim Putin yönetimine teslim edilmemesini istiyor. 

Kaynak: Mira Haber

Öncesi Düşmanın küstah planı; Ramazan’da Mescid-i Aksa yasağı!
Sonraki Afganistan’da deprem! Komşu ülkelerde de hissedildi

Bir Cevap Yazın