rus iha dusuruldu 04
rus iha dusuruldu 04

Rus insansız hava aracı (İHA) düşürüldü

Rusya yeni katliamlar gerçekleştirmek için İdlib sokaklarını havadan gözlemeye devam ediyor.

Önceki gün İdlib semalarında yakın uçuş gerçekleştirilen Rus insansız hava aracı  muhaliflerce hedef alındı. Hafif silahlarla hedef alınan alçak uçuş yapak İHA  vurularak düşürüldü.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre hava aracında herhangi bir silah bulunmadığı kayıt ve işaretlemede kullanıldığı tespit edildi. Teknik inceleme için idare yetkililerine teslim edilen insansız hava aracının ilk belirlemelere göre Rus yapımı olduğu, navigasyon ve işaretlemede kullanan lazer donanımlarına sahip olan sessiz uçuş gerçekleştiren “Stealthy” tipi olduğu belirlendi.

Mira Haber’e açıklamada bulunan yerel yetkili, bu tür cihazların genelde takip ve tarassutta kullanıldığını belirtilerek, hedefin kim veya ne olduğunun saptanmasının zor olduğunu belirtti. Sivil yerleşim birimlerinde gezmekte olan insansız hava aracının, işaretleme ve koordine belirlemede kullanıldığını aktaran yetkili  silah ve bomba yüklü Drone’ların peşi sıra takip ettiğini belirtti.

Ayrıca dün sabah saatlerinde sivillerin yaşadığı bir evin avlusuna uçaklar tarafından bomba atıldığı, ancak herhangi bir can kaybı olamayıp maddi hasar olduğu belirtildi.  Perşembe gecesi de Harim bölgesinde drone tarafından bomba atılmıştı.

 

Kaynak: Mira Haber