rejim gucleri ile uzlasma haberi binlerce idlip liyi sokaga doktu sok 04
rejim gucleri ile uzlasma haberi binlerce idlip liyi sokaga doktu sok 04

Rejim güçleri ile uzlaşma haberi binlerce İdlib’liyi sokağa döktü

Kanlı rejimle uzlaşmayı reddeden Afrin halkından cuma sonrası protesto gösterisi düzenledi.

Cuma namazı sonrasında başlayan protestolarda uzlaşma ve normalleşme aleyhine sloganlar atıldı.

Yerel kaynakların bildirdiğine  göre, halkın Esed rejimi ile normalleşme süreci söylentilerine tahammülü olmadığı, bu yüzden Cuma namazı sonrası tepkilerin ortaya konulduğu belirtildi.

Kanlı rejim ile hiç bir şekilde uzlaşmak istemeyen özgür bölge halkının, yaşadıkları ekonomik kriz ve zorlu hayat şartlarına rağmen normalleşmeye karşı refleks oluşturdukları görülüyor.

Geçtiğimiz hafta Cevlaninin normalleşme karşısında yaptığı açıklama da özgür bölge halkının söylentilere kulak asmasının önüne geçememiş olduğunu gösteriyor.

 

Türkiye ile paralel olarak gerçekleştirileceği iddia edilen normalleşme sürecine yönelik henüz idlib yönetiminin olumlu bir tavrı da kaydedilmiş değil. Ancak uzmanlar bu konuda önümüzdeki günlerde İdlib yönetiminin Türkiye’den bağımsız olarak hareket etmesinin zor olduğu görüşünde birleşiyor.

 

Kaynak:Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Barış Pınarı bölgesinde MİT destekli IŞİD operasyonu

Barış Pınarı bölgesinde MİT’in sağladığı istihbarat desteğiyle düzenlenen IŞİD operasyonunda örgüt sorumlusu olduğu iddia edilen …

İsrail askerleri Kur’an’ı Kerimleri toplayıp yaktı!

Ahlaksız İsrail askerleri, Gazze’de terk edilmiş evlerden topladıkları Kuran-ı Kerimleri sokak ortasında yaktı  Hiçbir kutsala …