pkk nin hol zulum kampindaki esirler tutuklamalar ile karsi karsiya 01
pkk nin hol zulum kampindaki esirler tutuklamalar ile karsi karsiya 01

PKK’nın Hol zulüm kampındaki esirler keyfi tutuklamalar ile karşı karşıya

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Hol Kampı yanıtlanmamış sorunlar ve zulümler ile dolup taşıyor.

Terör örgütü PKK’nın insafına terk edilen binlerce çocuk ve kadın Hol kampında bulunuyor. Kampta tutulan binlerce kadın ve çocuğun taciz, tecavüz, tehdit, kötü yaşam koşulları ve keyfi tutuklamalar ile karşı karşıya kaldığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, YPG/PKK’lı teröristler, Haseke’nin güneyindeki Hol Kampı’nın 5. bölümüne düzenledikleri baskında 50’den fazla kadın ve çocuğu tutukladı.

Öte yandan, Hol kampında kalan 3 bin 500 çocuğun büyük kısmının doğum belgesinin olmaması nedeniyle ailelerinden ayrı kalma tehdidiyle karşı karşıya oldukları belirtildi.

IŞİD mensuplarının ailelerinin ve bölgedeki çatışmalardan kaçan sivillerin tutulduğu, en az 70 bin kişinin yaşamaya çalıştığı kamptaki yaşam şartları oldukça zorlu.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Kassam Tugayları, işgalcileri Kerem Şalom’da vurdu!

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin güneydoğusundaki Kerem Şalom sınırındaki işgalcileri füzelerle hedef aldı, 3 İsrail askeri …

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …