abdulbasit in sehadet yildonumu uzerine muhaysini den aciklama 01
abdulbasit in sehadet yildonumu uzerine muhaysini den aciklama 01

Abdulbasit’in Şehadet Yıldönümü üzerine Muhaysini’den açıklama

Bu yiğidin nasıl bir tevazuya sahip olduğunu gösterecek bir kıssa yaşamıştım kendisiyle. Zira insanların onu bu derece sevmesinin altındaki asıl şeyi mütevazi bir hayat yaşamasına yoruyorum. Nitekim Nebi ﷺ ‘ın da dediği gibi: “Allah, tevazu gösterenin mevkisini yüceltir”

Şehadetinden yaklaşık 1 ay önce bir savaştayken operasyon başlamadan önce bir grup genci düşmana karşı hazırlanırken gördüm. Akabinde yanlarına gittim ve bir oturum düzenledik. Bu dersimizin ortasında yüzünü kamuflaj ile örtmüş sadece gözleri görünen motorlu bir genç yaklaştı. İyice yaklaştıktan sonra motorunu durdurdu ve ders yaptığımız gençlerin arasına girdi. Yüzündeki kamuflajından ve gözlerinden Abdulbasit olduğunu neredeyse kestirmiştim.

Dersimiz bitti. Dersin bitmesiyle bu kamuflajlı genç kimseyle konuşmaksızın motoruna binip operasyona girecekken yanıma gelen bir genç; “Şeyh! Acaba o Abdulbasit mi?” deyince emin oldum ve arkasından giderek yetiştim kendisine.

Kamuflajın ardındakinin Abdulbasit olduğunu anladım ve sarıldık. O dönemde önemli bir grubun komutanı olmasına rağmen bu tevazusuna ve cesaretine şaşırmıştım. Kendisiyle yaşadığım birçok hadiseden sadece bir tanesi bu.

Allah senden kabul etsin ey yiğit!

Kaynak : Mira Haber

Öncesi Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili orduya yönelik saldırıyla sarsıldı
Sonraki Birleşik Arap Emirlikleri’nin Hafter’e olan Silah desteği [VİDEOLU]