İçeriğe geç
17 Ekim 2026 | 6 Cemaziyelevvel 1448 Cumartesi 10:37
Ortadoğu

İran destekli Şii milisler Suriye’de 8 çobanı infaz etti

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 18:32 1 dk okuma 19 okunma
İran destekli Şii milisler Suriye’de 8 çobanı infaz etti
46919
Suriye’nin doğusunda İran destekli Şii milis güçlerin sivillere yönelik ihlalleri devam ediyor.

İran destekli Şii milis gruplar, Suriye’nin doğusundaki Rakka ilinde sivilleri hedef aldı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Rakka’nın güneydoğu kırsalında bulunan Ganim el Ali köyü yakınlarında Şii milisler, yerel halktan çobanların yaşadığı barınaklara saldırdı.

Saldırıda 4 çoban katledilirken, diğer 4 çoban da alıkonuldu. Alıkonulan çobanlar daha sonra infaz edildi. Öldürülenler arasında Salih el Hasan, Hüseyin el Hasan ve Abdulmuhsin el Muslih isimli çobanların olduğu kaydedilirken, öldürülen diğer kişilerin kimlikleri öğrenilemedi.

Birkaç gün önce aynı köyün sakinlerinin, köy yakınlarında infaz edilmiş 8 sivilin cesedini buldukları rapor edilmişti.

İran destekli Şii milisler Suriye’nin doğusunda yoğun faaliyet gösteriyor. Milis güçler sıklıkla sivillere yönelik insan hakları ihalleri ve katliamlara imza atıyor.

Kaynak: Mepa News

İlginizi Çekebilir