Paraya sıkışan Sisi, toprak satmaya başladı

Mısır, yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle, başkent Kahire’nin 350 kilometre kuzeybatısında, Ras El-Hekma bölgesini Birleşik Arap Emirlikleri’ne 22 milyar dolar karşılığında satma kararı aldı

Mısır ve Körfez medyasında çıkan haberlerin üzerine dün Mısır Serbest Bölgeler Yönetimi Genel Müdürü Hüssam Heiba, Ras El-Hekma bölgesini geliştirmek için BAE’den bir konsorsiyumun seçildiğini açıklayarak haberleri kısmen doğruladı. Mısırlı yetkili, BAE’nin bölgeye 22 milyar dolarlık yatırım yapacağını, Abu Dabi yönetiminin projenin finansmanından, geliştirilmesinden ve yönetilmesinden sorumlu olacağını ifade etti.

Mısır’ın cuntacı  Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’ye yakın Mısır gazetesi Youm Al Sabea da anlaşmanın Mısır İmar Bakanlığı ile BAE Maliye Bakanlığı arasında yürütüleceğini yazdı.

Muhalefet Mısır yönetimini eleştiriyor

Basında çıkan haberlerde, ülkenin yaşadığı ciddi döviz sıkıntısı yüzünden zor günler geçiren Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin turistik kasabayı satma planı muhalifleri tarafından sert bir şekilde eleştirilmesine yol açmıştı.

Muhalifler, döviz sıkıntısını aşma uğruna Mısır’ın en güzel kıyı bölgelerinden biri olan Ras el-Hikma’dan vazgeçmesine tepki gösteriyor.

Hisham Sabri isimli emekli bir güvenlik yetkilisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada satılan tatil kasabasını “yeryüzündeki cennet” diyerek tanımlarken, “Cidden Sisi’nin felaketlerine ayak uyduramıyorum. O, saatte 250 km hızla kazaaya gidiyor.” dedi

Sinema oyuncusu Amr Waked ise “Burayı satmanıza kim izin verdi, burası annenizin ya da babanızı özel mülkü mü?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Mısır ciddi ekonomik krizden geçiyor

Mısır ulusal para birimi, ülkenin yaşadığı ekonomik darboğaz yüzünden son bir yıl içinde karaborsada ABD doları karşısında yüzde 50 değer kaybetti.

IMF heyeti, 10 milyar dolar tutarında yeni bir kredi açılması için ülkeye yaptığı iki haftalık ziyareti dün tamamladı.

Öncesi İmzalar atıldı! Yunanistan Artemis Anlaşması’nda
Sonraki Ölümü izleyin: Bu çocuklar hesap günü önce bize hesap soracak [Videolu]

Bir Cevap Yazın