pakistan peygamber efendimize hakaretin cezasini muebbet olarak onayladi 01
pakistan peygamber efendimize hakaretin cezasini muebbet olarak onayladi 01

Pakistan, Peygamber efendimize hakaretin cezasını müebbet olarak onayladı!

Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) sahabelerine, ailesine ve eşlerine hakaret etmenin müebbet hapisle cezalandırılmasını öngören yasa tasarısı Pakistan Ulusal Meclisi tarafından onaylandı.

Pro Pakistani’nin haberine göre, yasa tasarısı Cemaat-i İslami partisinin temsilcisi Mevlana Abdul Ekber Çitrali tarafından Meclis Başkanı Raja Perviz Eşref başkanlığındaki Pakistan Ulusal Meclisi (alt meclis) toplantısında sunuldu.
Tasarı üyelerin oybirliğiyle kabul edildi. Yeni yasaya göre Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) ashabına, ailesine ve eşlerine hakaretten suçlu bulunanlar en az 10 yıl en fazla müebbet hapis cezasına çarptırılacak.
Daha önce üç yıl hapis cezası veriliyordu. Pakistan’da İslami mukaddesata hakaret hassas bir konu olarak görülüyor. Bu yüzden katı kanunlar konmuştur.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …