03:32 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

HTŞ’den Şam rejiminin Halep’in batısındaki mevzilerine saldırı

Heyetu Tahriru’ş Şam (HTŞ) örgütü, Halep’in batı kırsalındaki Urem el-Kübra kasabasındaki rejim güçlerine ait noktalara saldırı düzenledi. Saldırıda en az beş rejim askeri öldü, 10 kişi de yaralandı. Rejim güçlerinin karşılık olarak karadan karaya ağır füzelerle bölgedeki köyleri ve yerleşim birimlerini bombalaması sonucu HTŞ saflarında birçok ölüm ve yaralanma meydana geldi. Yapılan açıklamalarda rejim güçlerinin aynı zamanda söz konusu bölgedeki Tedbel kasabasında yer alan Türk üssünü de tanklarla hedef aldığı iddia edildi. Kayıplara ilişkin bilgi ise verilmedi.

HTŞ’ye bağlı Amjaad medya kuruluşu ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) aktardığına göre Ömer bin Hattab Tugayı’na bağlı savaşçılar perşembe günü Halep’in batı kırsalındaki Urem el-Kübra kasabasındaki rejim güçlerine ait noktalara ‘özel bir operasyon’ düzenledi. Suriyeli muhalif aktivistlerin aktardığına göre Suriye rejimi saflarında ölümler ve yaralanmalar meydana gelirken HTŞ saflarında ise bir ölü ve yaralılar olduğu kaydedildi. Karadan karaya ağır füzelerle karşılık veren rejim güçleri ise Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki köy ve kasabalar ile İdlib’in güney kırsalındaki Cebel ez-Zaviye bölgesindeki el-Bara kasabasını füze ve top atışları ile hedef aldı. Diğer yandan bir Rus keşif uçağı İdlib’deki dördüncü Gerilimi Azaltma Bölgesi üzerinde uçuş gerçekleştirdi.

Ömer bin Hattab Tugayı’na bağlı savaşçıların silahlı saldırısı sonucu rejim güçlerinden en az beş unsurun öldüğünü doğrulayan SOHR, en az dokuz kişinin de yaralandığını, bazılarının sağlık durumunun ağır olduğunu aktardı. Ölü sayısının artabileceğini bildirdi. SOHR ayrıca Ömer bin Hattab Tugayı’ndan da üç unsurun öldüğü bilgisini paylaştı.

DİĞER GELİŞMELER