58946
58946

Pakistan Başbakanı Han: Çin, Hz. Muhammed’in öğretilerini takip ediyor

Pakistan Başbakanı İmran Han, düzenlediği bir mitingde 'Çin'in İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in öğretilerini takip ettiğini' söyledi.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Pazar günü başkent İslamabad’da düzenlenen mitingde dikkat çeken bulundu.

Pakistan’ın bölgedeki en büyük müttefiki Çin’den övgüyle bahseden Han, Çin’in '700 milyon insanı yoksulluktan kurtardığını' söyledi.

"Çin, İslam Peygamberi'nin öğretilerini takip ediyor"

Başbakan Han, Çin’in İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in öğretilerini takip ettiğini de öne sürdü.

İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in insanlığa rahmet olarak gönderildiğini dile getiren Han, Çin’in faaliyetlerini de bu eksende değerlendirdi.

Çin, ülkenin batısındaki Doğu Türkistan’da başta Uygur Türkleri olmak üzere milyonlarca Müslümana baskı uygulamakla suçlanıyor.

Pakistan Başbakanı İmran Han ise bölgedeki durumdan haberi olmadığını iddia ettiği açıklamalar yapmış ve tepki toplamıştı.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …