kur an a saldiranlari koruyan isvec polisinin cetelere gucu yetmiyor 01
kur an a saldiranlari koruyan isvec polisinin cetelere gucu yetmiyor 01

Kur’an’a saldıranları koruyan İsveç polisinin gücü çetelere yetmedi!

Son günlerde Kur’an’ı Kerim’e yönelik aşağılık saldırılarla gündemden düşmeyen İsveç’in başı silahlı çetelerle belada.

İsveç’te silahlı çeteler arasında son yıllarda devam eden şiddetli çatışmalar devam ediyor. İskandinav ülkesinin farklı noktalarında meydana gelen silahlı ve bombalı saldırılarda 3 kişi hayatını kaybederken, yetkililer ülkede eşi benzeri görülmemiş bir şiddet dalgasının yaşandığını ifade ediyor.

kur an a saldiranlari koruyan isvec polisinin gucu cetelere yetmedi 01

İsveç’te güvenlik ve siyaset çevrelerini harekete geçiren saldırılarda çarşamba gecesi başkent Stockholm’de bir banliyöde 18 yaşında bir kişi vurularak öldürüldü. Olaydan saatler sonra başkentin güneyindeki Jordbro’da meydana gelen silahlı saldırıda ise bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı.

ORDU SOKAKLARA İNEBİLİR

Perşembe günü yine başkentin batısındaki Uppsala’da meydana gelen patlamada 20’li yaşlarda bir kadın hayatını kaybetti. Devlet televizyonuna konuşan İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, “Son derece trajik bir gelişme. İnsanların öfke, korku ve üzüntü duyduğunu anlıyorum.” ifadesini kullandı.

Kuranı Kerim saldırılarında muhafızlık yapan kahraman (!) İsveç polisinin gücü çetelere yetmiyor, ordu sokağa inebilir

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Eylül ayında 11 kişinin hayatını kaybettiği silahlı suç çetelerinin neden olduğu şiddet ve saldırı olaylarının önüne geçebilmek için ordu ve polis güçlerinin yöneticileriyle görüşme gerçekleştireceğini söyledi. Kristersson, Genelkurmay Başkanı ve Emniyet Genel Müdürüyle yapacağı görüşmede, askeri birliklerin, silahlı çetelere karşı mücadeleye nasıl yardımcı olabileceklerini konuşacağını ifade etti.

kur an a saldiranlari koruyan isvec polisinin cetelere gucu yetmiyor 02

30 BİN KİŞİ ÇETELERLE BAĞLANTILI

İsveç Emniyet Müdürü, savaşan çetelerin ülkeye “eşi benzeri görülmemiş bir şiddet dalgası getirdiğini” söyledi. Polis, İsveç’te yaklaşık 30 bin kişinin doğrudan çete suçlarına karıştığını veya bunlarla bağlantısı olduğu tahmininde bulunuyor. 

Şiddet olayları büyük kentsel alanlardan küçük kasabalara yayılmaya devam ediyor.

Öncesi İsrail’den Gazze açıklaması: Gerginliği tırmandırmak istemiyoruz
Sonraki Sarkisyan yenilgiyi hazmedemedi: Karabağ defteri kapanmadı