Köpek terörüne ünlülerden destek: “Bizi de uyutun o zaman!”

Sokaklarda birbirlerini bile yiyen yırtıcı köpeklerin şehirde hala dolaşmasına tepkiler çığırından çıkıyor

Hayvanseverler, bu tehlikeli canlıların toplanması gerektiğini savunurken, karşıt görüşte olanlar onlara müdahale edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Milli Güvenlik sorunu mu yoksa doğal yaşam hakkı mı?

Devam eden tartışma dün ‘Başıboş Köpek Tehlikesi’ Twitter kullanıcısının hesabından paylaşılan bir video ile daha da alevlendi. Videoda, sokak köpeklerinin birbirlerini parçaladığı ve şiddetli bir şekilde kavga ettiği görüldü.

Video, şehirde yaşayan birçok insan arasında paniğe neden oldu. Vatandaşlar, bu tür köpeklerin sokaklarda dolaşmasının tehlikeli olduğunu ve toplanması gerektiğini savunurken, bu görüşe karşı çıkanlar ise başıboş köpeklerin doğal yaşam alanlarında yaşadıklarını ve onlara müdahale edilmemesi gerektiğini destekledi.

“Onları uyutacağınıza beni uyutun”

Ünlüler, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda ve TV programlarındaki açıklamalarda sokak köpeklerinin uyutulmasına  “Sokak köpeklerini uyutmak vahşet! Bizi de uyutun o zaman!” sözleri ile karşı çıktı.

Antalya’da konser veren şarkıcı Ajda Pekkan, başıboş köpeklerle ilgili düzenlemeye ilginç bir tepki gösterdi.

Sokak hayvanlarının kimseye kötülük yapmadığını iddia eden Pekkan şunları söyledi:

“Lütfen ses çıkarın. Yalvarıyorum size, birazcık kıymetim varsa. Onlar masumlar su istemezler, yemek istemezler. Verirseniz yerler. Kimseye kötülük yapmazlar. Tabi ki başıboş köpekler olduğu zaman korkan insanlar oluyor, yanlış yapanlar da oluyor, hayvanlar da anlıyor bunu. Ben öyle bir hale geldim ki biraz radikal bir tipim bakmayın sahnede yaptıklarıma. Bizi de uyutsunlar o zaman”

Hülya Avşar’ın programına konuk olan Deniz Çakır ise sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin tartışmalara tepki göstererek bu uygulamanın yapıldığı bi ülkede yaşamak istemediğini söyledi.

Çakır, şöyle konuştu:

“Sokak hayvanlarını uyutmayı düşünüyorsanız önce benden başlayın. Ben bunun yapıldığı bir yerde yaşamak istemiyorum, ilk beni uyutun. Bir çocukla sokaktaki kedinin hiçbir farkı yok. Bu cümlenin bir insan ağzı tarafından şuursuzca kurulmasına şaşkınlıkla içindeyim.”

Ünlülerin bu paylaşım ve açıklamalarına geri tepki ise çığ gibi büyüdü.

 

Oyuncu Pınar Altuğ’un bugün köpek fotoğrafları ile birlikte “İnsanın hiçbir canlıyı öldürmeye yetkisi olamaz” şeklinde bir paylaşım yapması sosyal medyada gündem oldu.

Köpek terörüne ünlülerden destek:

Kendisinin ülkenin en büyük tavuk eti firmasının reklamlarını yapıyor olmasına, profilinde sürekli etli yemek pişirmesine çok sayıda eleştiri geldi; 

“Hayvanlara kıyamıyorsanız neden tavuk firmasının reklamını yapıp her gün daha fazla tavuğun kesilmesine hizmet ediyorsunuz?” 

“Diğer tüm evcil hayvanların hayatı ağıllarda, kümeslerde geçip, mezbahada kesilerek hayatı sonlanırken, köpek özelinde yapılan ahlaki şantajı kabul etmiyoruz! Çocuklar ölürken köpekleri konuşmayacağız!” 

“Mama yapmak için direk tavuk, hindi, koyun, sığır, tavşan kesmek! Farklı türden milyonlarca başka hayvanı kesip kediye köpeğe mama etmek. Bu mamayı üretip satarken bir yandan da “insanın hiçbir hayvanı öldürmeye yetkisi olamaz”diye bağırmak!” 

Çocuklar, sokakta güvende değil 

Sokak köpekleri saldırgalığı sebebi ile bugüne kadar başta çocuklar olmak üzere birçok insanın yaralanmasına, hatta ölmesine neden oldu. 

Tartışma Devam Ediyor

Sokak köpeklerinin toplanması ve korunmasıyla ilgili tartışma halen devam ediyor. Yetkililer, bu konuda farklı çözümler üretmek için çalışmalar yürütürken, vatandaşlardan da sokak köpeklerine karşı daha dikkatli olmaları çocuklarını korumaları isteniyor.

Kaynak: Mira Haber 

Bir yorum

  1. bu müptezel torbacı keş ünlü pislikleri de itlerle birlikte uyutsunlar, ülke cennete döner.

Bir Cevap Yazın