İsrail’in enerji ortağı Zorlu’ya Bahçeşehir’de soğuk duş!

İsrail’le pek çok alanda ticari ortaklığı olan ve bu nedenle aylardır protestoların hedefi olan Zorlu Holding, bu kez Bahçeşehir Üniversitesi’nde tepkilerin odağına oturdu. 

Türkiye’nin pek çok ilinde aylardır İsrail’le ticareti protesto eden ‘Filistin İçin Bin Genç’ hareketine mensup öğrenciler, kariyer sohbeti için çağrılan Zorlu Holding temsilcisini geldiğine, geleceğine pişman etti. 

İsrail’in elektriğinin yüzde 7’sini sağlıyor!

“Zorlu’nun İsrail’de üç farklı enerji santralinde ortaklığı bulunuyor. Ortağı olduğu santraller sayısız savaş suçu işleyen soykırımcı İsrail’e, İsrail Savunma Bakanlığı’na, İsrail’deki bankalara, sanayi endüstrisine elektrik üretimine tam gaz devam ediyor. Ve İsrail’in elektriğinin tam yüzde 7’sini sağlıyor. Sivillerin üzerine beyaz fosfor bombaları yağdıran, bırakın ‘çevreci’ olmayı Gazze’de en ufak bir canlıya dahi tahammülü olmayan İsrail’e yatırımlarını geri çekmeyen Zorlu, üniversitelere gelip nasıl ‘yenilenebilir enerji’ hakkında konuşuyor? Soykırımcı İsrail’in işlediği insanlık suçlarına rağmen bu yatırımlarını neden geri çekmiyor?”

Gerçeklerle yüzleşmekten kaçınan Zorlu temsilcisinin tepkilere cevabı; “Burada konumuz bu olmadığı için gerçekten bilgi edinmek isteyen arkadaşlarının zamanından çalıyorsun” şeklinde oldu. 

Konumuz tam olarak bu! Filistin’de telefon ışığında ameliyat yapılıyor.

“Bu kanlı ticaret son bulmadığı müddetçe biz her yerde İsrail’le ticareti kesin, demeye devam edeceğiz. Konumuz tam olarak bu, çünkü siz İsrail’e enerjiyi karşılarken Filistin’de insanlar telefon ışığında ameliyat gerçekleştiriyor. Bir taraftan bu kanlı rejimi desteklerken bir taraftan da hiçbir şey olmamış gibi davranamazsınız.”  

Bizden rahatsız olmaya devam edeceksiniz

“Senin ürettiğin elektrikle kaç insan daha ölecek? Bana bunun cevabını ver. Bu soruların muhatabı sen ve senin patronların. İstediğin kadar burada boş mühendisliklerinizden, demode iklim teknolojilerinden bahset. Tek yaptığınız İsrail’e elektrik sağlamak, katillerle beraber olmak. Bizden rahatsız olacaksınız, daha da devam edeceğiz!” 

Ellerinden mikrofon çekiştirilerek susturulmak istenen gençlerin, Zorlu temsilcisinde soğuk duş etkisi yapan bu anlamlı tepkilerinin ardından salonda oturuma ara verildi. 

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Kolombiya üniversitesinde öğrencilere uygulanan polis şiddeti profesörleri ayağa kaldırdı!

Columbia’da savaş karşıtı öğrenci protestoları: Tarih profesörü Vietnam Savaşı’nı hatırlatıyor Columbia Üniversitesi, son zamanlarda Filistin-İsrail …

Sınırlar ötesinden gelen umut: Yeni nesil öğrencilerin Gazze desteği

Geçtiğimiz hafta,  Columbia Üniversitesi başkanı, ABD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği desteği protesto eden öğrencilerin bulunduğu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir