İsrail’i savunacaktı; Hillary Clinton ağzının payını aldı! [Videolu]

Hillary Clinton, 74. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde (Berlinale) katıldığı bir etkinlikte kendisine yöneltilen Gazze ile ilgili bir soruya ‘İsrail’in kendini savunma hakkı’ cümleleriyle cevaplamaya kalkınca protestoların hedefi oldu 

76 yaşındaki eski ABD dışişleri bakanı Clinton, Gazze’de öldürülen sivil sayısının fazlalığı hakkındaki soruyu ‘Tabi ki şok olmadım, çünkü savaşlarda böyle olur. İsrail’in kendisini savunma hakkı var..’ gibi skandal ifadelerle cevaplayınca salondaki protestocuların haklı tepkileriyle lafı ağzına tıkıldı.

Hangi kadın haklarından bahsediyorsunuz? 

Bir kadın protestocu; “İsrail kendisini savunmuyor, bu yaşananlar sizin finanse ettiğiniz bir soykırım. Şimdi kalkmış kadın haklarından bahsediyorsunuz. Dalga mı geçiyorsunuz? Hangi kadın haklarından bahsediyorsunuz? Sizin içinde olduğunuz ABD yönetimi eliyle yürütülen bir soykırım var, şimdi kalkmış ‘Barış için sinema’ diyorsunuz, biz soykırım sineması izliyoruz!” diyerek kalabalığın içinde cesurca tepkisini ortaya koydu.

Hepiniz savaş suçlususunuz, utanın! 

Bir başka protestocu ise, ‘Dünya dışı öldürmelerden söz ediyorsunuz, yüzlerce Pakistanlı’nın öldürülmesinden sorumlusunuz. Afganistan’daki, Irak’taki tüm Ortadoğu’daki savaşlara destek verdiniz, siz bir savaş suçlususunuz, iki yüzlüsünüz, utanın! Hepiniz utanmalısınız!’ dedi. Clinton’un, soykırım ve Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmek suçlarını yüzüne haykıran protestocu da güvenlik görevlilerince salondan atıldı.

 

Tek umursadığınız ırkçı Yahudiler!

Gazzeli sivillerin ölümünü savaşın doğası gereği normal karşılayan Clinton, Holokost’tan bu yana en çok Yahudi can kaybından bahsetmek isterken sözleri yeniden kesildi. 

“Filistinliler insan hakları koruması adı altında öldürülürken hangi yüzle insan hakları hakkında konuşuyorsunuz? Bu durum ne insan hakları, ne de Yahudilerin korunmasıyla alakalı. Sizin umrunuzda olanlar ırkçı Yahudiler. Tek umursadığınız beyazların üstünlüğü. Utanın, utanın, özgür Filistin!”

Salondaki görevli, protestocuyu ‘utanması gereken sensin, bir kadına bağıramazsın’ diyerek azarlarken bir başka protestocu ayağa kalkıp ’10 bin çocuğu öldürmek kabul edilebilir bir kendini savunma yöntemi midir?Hepiniz utanın’ diyerek gerçekleri Clinton ve salondakilerin yüzüne çarptı. 

Güvenlik görevlilerinin gerçekleri haykıran tüm protestocuları zorla salondan çıkardığı anlar Batı’nın ifade özgürlüğü masalının koca bir balon olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Mira Haber 

Öncesi Gazze için kendini yakan Amerikan askeri dünyanın gündeminde
Sonraki Husiler, Yemen’in vurulduğunu duyurdu!

Bir Cevap Yazın