israil yemende husilerin genelkurmay baskani el gamariye suikast duzenledi fhgs cover

İsrail, Husilerin genelkurmay başkanını öldürdü!

Yemen’deki Ensarullah hareketi, Genelkurmay Başkanı Muhammed Abdul Kerim el-Gamari’nin ABD-İsrail ortak hava saldırısında oğlu ve bazı arkadaşlarıyla birlikte hayatını kaybettiğini duyurdu.

El-Gamari’nin ölümünün ardından, Yüksek Siyasi Şura 1447 H. tarihli kararnameyle Tümgeneral Yusuf Hasan İsmail el-Medeni’yi Genelkurmay Başkanı olarak atadı. Kararın aynı gün yürürlüğe girdiği ve Resmî Gazete’de yayımlandığı bildirildi.

Ensarullah, açıklamasında işgalci güçlerle olan çatışmanın sona ermediğini belirterek, işgalcilerin Filistin halkına karşı işledikleri suçların cezasız kalmayacağını ve caydırıcı karşılıkların verileceğini vurguladı.

Hareket, 31 Ekim 2023 ile 5 Ekim 2025 tarihleri arasında işgal altındaki Filistin’deki Siyonist hedeflere karşı hipersonik balistik füzeler, seyir füzeleri ve insansız hava araçlarıyla 137 saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. Böylece Ensarullah, yaklaşık 700 gün boyunca ortalama her beş günde bir işgalci hedefi vurmuş oldu. 

Bir Cevap Yazın