İsmailağa, ‘şeyhlik savaşında’ Cübbeli’nin üstünü çizdi

İsmailağa, bir süredir Cübbeli Ahmet’le yaşanan gerginliği bir üst seviyeye taşıyarak, cemaati dağıtmak istemekle suçladığı Cübbeli Ahmet’in tarikattan kovulduğunu ilan etti

Geçtiğimiz günlerde Cübbeli Ahmet’in kamuoyuna cemaatle ilgili bilinmeyen gerçekleri açıklayacağını duyurmasının ardından İsmailağa hızlı bir hamleyle yazılı bir açıklama yaptı. Cübbeli Ahmet için sert suçlamalar barındıran açıklama, uzun zamandır gergin olan ipleri kopardı. Amiyane tabirle Cübbeli Ahmet, kendi cemaatinden afaroz edildi.

Şeyhlik savaşı

Kavganın temelinde, Cübbeli Ahmet’in Mahmut Hoca’dan sonra gelen Hasan Hoca’yı benimsemediği, bilakis kendisinin şeyhlik hevesinde olduğu biliniyor.

Cemaat, ‘din düşmanlarının televizyon programlarında cemaat içi meseleleri ortaya dökerek onların ekmeğine yağ sürmek ve insanları tarikatlardan soğutmakla’ suçladığı Cübbeli Ahmet’i, canlı yayında sarf ettiği sözleriyle vurdu.

Şeyhlik benim neyime, mürîd olsam yeter” diyerek söze başladığı hâlde, “Bu cemaatin yüzde 95’ini ben getirdim” diyerek, Mahmud Efendi Hazretlerimizin ve yetiştirmiş olduğu güzide hocaların çalışmalarını kendisine mâl etmiştir. Mahmud Efendi Hazretlerimizin sözünü dinlemediğini katılmış olduğu bir televizyon programında şöyle ifade etmiştir: “Efendi Hazretleri bana, ‘Vaaz etme, talebe okut!’ dedi, dinlemedim başıma iş geldi. ‘İkinci evliliğini yapma!’ dedi, dinlemedim başıma iş geldi. ‘Televizyon kurma!’ dedi, dinlemedim başıma iş geldi. ‘Külliye yapma!’ dedi, dinlemedim hapse düştüm…Sesini kasetlere verme!’ dedi, kaydettirdim ve deprem vaazım sebebiyle hapse düştüm.”

“Yalan ve iftiralarla tarikati bölmeye çalışıyor!”

İsmailağa, tarikatle ilgili kendisine verilmiş hiçbir görev olmamasına rağmen Cübbeli’yi,  Mahmut hocanın ölümünden sonra bu yönde yaptığı açıklamalarla cemaati bölmek ve dağıtmak istemekle suçladı.

İçlerine Fetö’nün sızdığı iddialarını da kesin bir dille yalanlayan cemaat, Cübbeli Ahmet’in cemaati bölme planını ‘rabıta konusu üzerinden kurguladığı süreç’ üzerinden ilerlettiğini iddia etti. 

Hasan Efendi, Cübbeli’yi kabul etmedi

İsmailağa, Cübbeli Ahmet’in yüzyüze görüşme talebinin Hasan Efendi tarafından reddedildiğini şu sözlerle duyurdu:

“Bu teklifin kabul edilmemesinin, tarîkat-ı aliyyenin edep sınırlarını aşmasının yanında muhakkak birçok sebebi vardır ve bu sebeplerin bir kısmını açıklama zarureti ortaya çıkmıştır. Bizim bugüne kadar Cübbeli Ahmet Hoca’nın yalan ve iftiralarına cevap vermememizin sebebi, tarikatımızla ilgili mahrem meselelerin kamuoyunda tartışma konusu olmaması ve şeyhimiz Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin, “Susun!” emri gereğincedir.”

Cevap videosu gecikmedi 

Cübbeli Ahmet yapılan yazılı açıklamanın ardından You Tube hesabında uzunca bir video paylaşarak, karşısına aldığı cemaat hocalarını tehdit etti.

Tansiyonunun 18’e çıktığını vurgulayan Cübbeli, cemaat hakkında ifşa edeceği gerçekleri haftaya bıraktığını söyledi:

Benim için iyi oldu, tam hakkın batıldan ayrıldığı 17. Gün Bedir gününde bu yazı kondu. Haftaya bu detayların dibine kadar gideceğiz, haftaya seyredin hele, hiç onların durumuna düşmek istemem..’

Müslümanları hedef gösteriyordu  

Kanal kanal gezerek Türkiye’deki Müslümanları ‘selefi, harici, Vahhabi, cihatçı’ etiketleriyle teröristmiş gibi hedef göstererek yargıyı harekete geçirmeye çalışan Cübbeli,  sayesinde insanların gözünde yüceldiği, ticaretine alet ederek dünyasını ihya ettiği cemaatinin eliyle unutamayacağı bir tokat yedi.

Manipüle ettiği kitlesine Müslümanları sapkın gösterip küçük duruma düşürmeye çalışırken, Allah kendisini, hayatı boyunca yücelttiği tarikatının ağzıyla alçalttı ve zelil etti. 

Koltuk savaşı ipleri kopardı 

İsmailağa – Cübbeli kavgası sosyal medyada da gündem oldu. Cübbeli Ahmet’in cemaatin tasvip etmediği Kemalizm güzellemeleri, tartışma programlarında hararetle Müslümanları hedef göstermesi, Ergenekon işbirliği gibi kusurları bugüne kadar görmezden gelinirken, koltuk kavgasının ipleri koparması ve tarafları birbirini tekfir edecek hale getirmesi sosyal medyada eleştirildi. 

İnsanlara Peygamberimizin (s.a.v) mütevazı ve sade hayatını örnek gösterip, dünyadan çok ahiret için çalışmayı öğütleyen tarikat hocalarının koltuk kavgası sebebiyle birbirlerine girip masayı dağıtmaları, ibretlik bir durum olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

23 Nisan kutlamasında bu çocukların hali ne?

23 Nisan kutlamalarının bitmesiyle, Türkiye’nin her yerinde ilkokullarda yapılan gösterilerden görüntüler sosyal medya aracılığıyla yayılmaya …

‘Mavi Marmara 2’ filosunun Gazze’ye çıkışı ertelendi

Filistinlilere yardım götürmek üzere Cuma günü Gazze Şeridi’ne doğru yola çıkacak olan gemi filosu, idari …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir