HNF860CX0AAYpi3

IŞİD’li mahkumun kardeşi çıktı: “Faruk Hücresi”nin Türk ismi yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), IŞİD’in Türkiye yapılanmasına yönelik operasyonlarına bir yenisini daha ekledi

Örgütün “Türkiye Vilayeti” içerisinde faaliyet gösterdiği belirtilen ve uluslararası arama listesinde bulunan Talip Güler, kod adıyla “Abdüsselam Türki”, gerçekleştirilen operasyonla yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

Güler’in, IŞİD’in Türkiye yapılanması içinde kritik görevlerden biri olarak değerlendirilen “Faruk Hücresi” adlı birimde faaliyet yürüttüğü öne sürüldü. Güvenlik kaynaklarına göre söz konusu yapı; örgütün Türkiye’deki lojistik, finans, eleman temini ve haberleşme faaliyetlerinin koordinasyonunda rol alan bir birim olarak değerlendiriliyor.

MİT’in uzun süreli istihbarat çalışmalarıyla Güler’in izine ulaşıldığı, saha operasyonuyla yakalanarak Türkiye’ye getirildiği bildirildi. Operasyonun gerçekleştirildiği ülke ve operasyon detayları ise güvenlik gerekçesiyle paylaşılmadı.

IŞİD’in kritik isminin kardeşi

Talip Güler’in ismi, daha önce yakalanan IŞİD mensubu Kasım Güler ile bağlantısı nedeniyle de dikkat çekiyor. MİT tarafından 2021 yılında Suriye’de düzenlenen operasyonla yakalanarak Türkiye’ye getirilen Kasım Güler’in, IŞİD’in Türkiye yapılanmasında sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü belirtilmişti.

Talip Güler’in de kardeşi Kasım Güler gibi IŞİD’in Türkiye yapılanması içerisinde görev aldığı ve örgüt içerisindeki faaliyetlerini uzun süre sürdürdüğü iddia edildi.

2014’te Suriye’ye geçtiği öne sürüldü

İddialara göre Talip Güler, Ocak 2014’te Suriye’ye geçerek IŞİD saflarına katıldı. Örgütün Suriye ve Irak merkezli yapılanması içerisinde faaliyet gösteren Güler’in, daha sonra Türkiye yapılanmasıyla bağlantılı görevlerde bulunduğu ifade edildi.

MİT’in operasyon öncesinde Güler’in geçmiş bağlantılarını, örgüt içindeki görevlerini ve temaslarını takibe aldığı belirtildi.

Yakalanmasının ardından Türkiye’ye getirilen Talip Güler’in, güvenlik birimleri tarafından sorguya alındığı bildirildi.

Kaynak: Mira Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir