IŞİD sözcüsü El Ensari’den tehdit mesajı

Moskova katliamından sonra IŞİD örgütünün açıklamaları ardı ardına gelmeye başladı. Uzmanların  konuyla ilgili olarak yapmış olduğu “terör örgütü canlanmaya yönelik eylemlerini sürdürecek” ve “tehditlerini artıracak” yorumlarının üzerine IŞİD resmi sözcüsünün açıklamaları geldi. IŞİD’ın yayın organlarından Furkan Medya, örgüt sözcüsü Ebu Huzeyfe El Ensari’nin 40 dakikalık konuşma kaydını yayınladı.

Yayınlanan  “Allah’a yemin ederim ki bu iş tamamlanacak” başlıklı ses kaydının başlığı takviye etmek amacı ile yayın tarihini ilan ettikleri sözde “Hilafet”in hicri 10.yılına denk getirmeleri gözden kaçmadı.

Örgüt sözcüsü El Ensari, IŞİD liderliğinin tarihine değinerek on yıl önce “Hilafet”i ilan ettiklerini ve bu süre zarfında örgüt militanlarının Orta Doğu’dan Afrika’ya kadar eylemler gerçekleştirdiğini, bu eylemlerinin de “ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun müdahalesiyle önlenemediğini” iddia etti.

El Ensari, ayrıca IŞİD liderlerinden hiçbirinin doğal bir ölümle ölmeyip, hepsinin örgütün sıradan militanları gibi ellerinde silahlarla hayatını kaybettiklerini ileri sürerek, gerek toprak gerek lider kayıplarının örgütsel motivasyonlarını düşürmediği iddiasında bulundu.

Afrika’daki Hristiyanlara ve Müslüman gruplara saldırıları övdü

Sözcü ayrıca Afrika’da kanlı eylemlerini artıran militanlara da övgüyü ihmal etmedi. Hıristiyanlara yönelik saldırılardan dolayı Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Mozambikteki militanlara müteşekkir olduklarını belirten Ensari, hükümet güçlerine ve El Kaide gibi rakip gruplara yönelik saldırılarından dolayı da “Batı Afrika” ve “Sahel” bölgesindeki örgüt militanlarını tebrik etti.

El Ensari, Şiilerden intikam almak olarak nitelendirdiği İran’ın Kerman kentinde düzenlenen  saldırısından dolayı Irak, Suriye, Yemen ve Lübnan’daki destekçilerini de tebrik etti.

“Başlatan taraf sizsiniz” mesajı

Ensari,  Çin ve ABD vatandaşlarına yönelik saldırıların, Horasan Vilayeti  diye isimlendirdikleri Afganistan’daki militanlarının hedef alınmasıdan sonra başladığını, ayrıca  Rusya ile çatışmanın ise, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’deki IŞİD militanlarına karşı başlattıkları operasyonlarının neticesi olduğunu söyledi.

IŞİD sözcüsü, bu beyanlarında militanlara sebat etme çağrısı yaparak Suriye ve Irak’ta yeni saldırı tehditlerini yineledi. 

Gazzeli Propaganda

‘İslam ümmeti’ diyerek halife edasıyla konuşan örgüt sözcüsü Ebu Huzeyfe El Ensari, şu anda Gazze’de yaşanan acı tablonun “Irak, Suriye, Yemen ve diğer ülkelerde yaşanan acımasızlığın sadece bir tekrarı” olduğunu söyledi.

IŞİD militanlarına Gazze Şeridi’ne destek kapsamında “Avrupa, ABD ve İsrail” hedeflerine yönelik saldırılar gerçekleştirme çağrısı yapan sözcü Ebu Huzeyfe, IŞİD militanlarının Filistin’e ulaşması ve Yahudilerle din savaşına girmesi konusunda için Allah’tan yardım isteyerek konuşmasını tamamladı.

Mesaj ne anlama geliyor

Ensari’nin mesajı Moskova saldırısının örgüt ve yandaşları için moral kaynağı olduğu, örgütün yok olma sürecinde dirilme çabaları olarak yorumlanıyor. Afrika’da bir çok liderinin koalisyon güçlerince tasfiyesinden sonra kan kaybeden örgütün, övgü ve aferinler ile motive edilmeye çalışılıyor.

Gazze gibi Müslümanların öncelikli meselelerinin dert ediliyor tablosu ile sempati kazanma yolundaki örgütün, bu konuda dertli ve istekli oldukları vurgusunun yapılması imaj düzeltme çabaları şeklinde yorumlanıyor.

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

23 Nisan kutlamasında bu çocukların hali ne?

23 Nisan kutlamalarının bitmesiyle, Türkiye’nin her yerinde ilkokullarda yapılan gösterilerden görüntüler sosyal medya aracılığıyla yayılmaya …

Husiler ABD ‘nin bir MQ-9 Reaper İha’sını daha düşürdü

Yemen’deki Husiler, ABD’ye ait MQ-9 Reaper İHA’sını Yemen üzerinde düşürdüğünü duyurdu. Husiler ayrıca Kızıldeniz’deki Andromeda …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir