11:58 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

IŞİD sihir yapan 2 kişinin kafasını kesti

IŞİD’in medya organı Al-Naba gazetesinde örgütün 8-17 Şubat tarihleri arasında Sahel bölgesindeki saldırıları duyuruldu.

Afrika’da varlığını güçlendiren IŞİD’in haftalık saldırıları arasında en dikkat çekeni sihir yapan iki kişinin kalabalık önünde kafalarını keserek infaz etmesi oldu.  

IŞİD, Nijer’in Tillaberi eyaletinin Tire bölgesinde bir şeriat mahkemesi kurduğunu duyurdu. Bölgede sihir yapan iki kişi yakalanarak şeriat mahkemesinde yargılandı ve ölüm cezasına çarptırıldı. Örgüt sihirbazların infazını halkın gözü önünde kafalarını keserek gerçekleştirdi.

Nijer sınırındaki Dori bölgesinde düzenlenen bir saldırıda üç güvenlik görevlisi öldürüldü.

Aynı ilçede yol kenarına yerleştirilen EYP’nin patlaması ile Burkina Faso Silahlı Kuvvetleri’nin Güney Afrika’da ürettiği Puma M26 zırhlı aracı imha edildi ve çok sayıda asker öldü.

 

16 Şubat’ta Mali’nin Gao bölgesinde El Kaide’ye bağlı Cemaat Nusra el İslam ve Müslim örgütünün birliğine saldırarak 10 örgüt üyesini öldürdü.

Mali’nin Gao bölgesinde ise Rusya’ya casusluk yapmakla suçlanan iki kişi öldürüldü. Örgüt, bu iki kişinin mücahitler aleyhinde bilgi toplayıp Ruslara ilettiğini öne sürdü. 

Kaynak: Mira Haber

DİĞER GELİŞMELER