isid iran daki saldiriyi video paylasarak ustlendi 01
isid iran daki saldiriyi video paylasarak ustlendi 01

IŞİD İran’daki saldırıya dair video paylaştı

İran’ın Şiraz kentinde şiilerin tapınağına gerçekleşen saldırıda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

İran’ın Şiraz kentinde Şii tapınağına düzenlenen ve onlarca Şii’nin öldüğü saldırıyı IŞİD yaptığı paylaşımlar ile üstlendi.

IŞİD bağlantılı Amaq haber ajansı İran’da Şii tapınağına saldırı düzenleyen kişinin Ebu Aisha el-Umari olduğunu açıkladı. Ayrıca Ebu Aisha el-Umari’nin IŞİD lideri Ebu Hasan el-Kureyşi’ye biat ederken çekilmiş videosunu yayınladı.

IŞİD, videonun ardından İran’daki saldırıyı gerçekleştiren kişinin de fotoğrafını sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

Yaşanan bu saldırı özellikle İran’da büyük bir yankı uyandırdı. Çünkü rejim destekçileri, ülkede kaos oluşturan ve böylece saldırılar için koşullar meydana getiren protestocuları suçladı.

Protestocular ise rejimin medyayı saldırıyla ilgili haberlerle doldurarak halkı protestolardan uzaklaştırmaya çalışmakla suçluyor.IŞİD, düzenlediği saldırılar ile çatışmanın ateşini körükleyerek bu durumdan faydalanmayı hedeflediği düşünülüyor. Bunun daha büyük çatışmaların başlamasına yol açması durumunda, İran kendi toprakları dışında IŞİD ile savaşmaya devam edemeyeceği ifade ediliyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

İsrail’in enerji ortağı Zorlu’ya Bahçeşehir’de soğuk duş!

İsrail’le pek çok alanda ticari ortaklığı olan ve bu nedenle aylardır protestoların hedefi olan Zorlu …

İsrail lobisi üniversitelerin ensesinde; gözaltılar gençleri yıldırmıyor!

Columbia, Yale, Newyork.. ABD’nin en prestijli üniversiteleri. Her biri, İsrail vahşetine karşı haykıran öğrencilerin anlamlı …