IŞİD, Nijerya’nın Borno eyaletinde, Nijerya ordusu için muhbirlik yapan iki casusu infaz etti
IŞİD kanlı eylemlerine Afrika’da devam ediyor. Örgüt casusluk suçlamasıyla Nijerya’da 2 kişiyi infaz etti.
IŞID’in yayın organı Amaq’ın servis ettiği habere göre: “Borno eyaletinin Krinwa kasabasında yaşayan iki kişi, Nijerya ordusuna IŞİD aleyhinde muhbirlik yaptıkları suçlamasıyla tutuklandılar ve sorgularının ardından idam edildiler.”
Örgüt, özellikle “casusluk” gibi eylemlere karıştığını ileri sürdüğü kişileri, gözdağı vermek üzere medya kanallarında yayınlayarak korku saçıyor.
IŞİD, kasaba ve köylerde broşürler dağıtarak “varoluş amacını” anlatıyor
Amaq haber ajansının yayınladığı habere göre IŞİD, varoluş amacının yazılı olduğu çeşitli broşürler dağıtarak politikalarını kasaba halkına açıklıyor. Dağıtılan broşürlerde, IŞİD’in temel amacının, “tüm Müslüman topraklarında şeriat ve hilafetin tesisi ” olduğu yazıyor.
Örgüt, bölgede yaymış olduğu broşürlerde “Müslümanlar arasında İslam’ın hakları ve muhafazası için mücadele ettiğini, düşmanlarının ise; Hıristiyanlar, inanmayan dinsizler ve kendilerine Müslüman diyen ancak dinin temel esaslarını ihlal eden ve IŞİD’e karşı savaşan kişiler” olduğunu belirtiyor.
Broşürlerde ayrıca, “kasaba halkına şayet mücahitlere karşı savaşmaz ve şeriat yasalarını ihlal etmezlerse kimsenin onlara dokunmayacağı” anlatılıyor.
IŞİD, örgüt muhaliflerine de “yanlış inançtan tövbe etmeleri” ve IŞİD’in kontrolündeki bölgelere katılmaları çağrısında bulunuyor.
Afrika’da faaliyetlerini sürdüren örgütün, propagandaları gerek internet üzerinde gerekse yerel bölgelerde yazılı olarak devam ediliyor. Örgütün son zamanalrda bölgede canlanması dünya kamuoyunda tedirginlik uyandırırken, örgüt bölgede El Kaide başta olmak üzere diğer İslami cihad grup ve oluşumlarını da hedef almaya devam ediyor.
Kaynak: Mira Haber