b 8082025ApbssJoB5r7ddffiAr366y0LG

İmzalar atıldı, Almanya’nın “soykırım yancılığı” tescillendi!

İsrail–Almanya Arasında Güvenlik İttifakı: İran ve Direniş Grupları Hedefte

Savaş suçlusu İsrail ile Almanya, Pazar günü iki ülkenin güvenlik kurumları arasında “geniş kapsamlı bir güvenlik ortaklığı” öngören ortak bir bildiriye imza attı. Tel Aviv yönetimi, bildiride İran ile Hizbullah, Hamas ve Husilerin “bölgesel istikrar ve uluslararası güvenlik için tehdit” olarak tanımlandığını duyurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamaya göre bildiri, Netanyahu ile Almanya İçişleri Bakanı Alexander Dobrindt tarafından imzalandı. Metinde, söz konusu aktörlerin yalnızca İsrail’i değil, aynı zamanda Ortadoğu’daki dengeleri ve küresel güvenliği hedef aldığı iddia edildi.

İsrailli yetkililer, anlaşmanın 7 Ekim sonrası İsrail’in Avrupa’daki 1 numaralı destekçisi olan Almanya’nın İsrail’in güvenliğine yönelik “derin bağlılığını” teyit ettiğini savundu. Bildiri; siber savunma, ileri teknolojiler, kolluk kuvvetleri, terörle mücadele ve sivil savunma gibi alanlarda iki ülke güvenlik kurumları arasında kapsamlı iş birliği kurulmasını öngörüyor. Ayrıca Berlin yönetiminin, Holokost sonrası üstlendiği “tarihi sorumluluk” vurgusu da metinde yer aldı.

Netanyahu’nun ofisi, söz konusu adımı 7 Ekim 2023’te yaşanan olaylar sonrasında İsrail–Almanya ilişkilerinde yeni bir safha olarak nitelendirdi. Açıklamada, bu iş birliğinin güvenlik, teknoloji ve “ortak değerler” temelinde iki ülke arasındaki ittifakı derinleştirdiği ifade edildi.

Anlaşma, Gazze’de devam eden saldırılar ve bölgesel gerilimin tırmandığı bir dönemde, Batılı ülkelerin İsrail’le askeri ve güvenlik eksenli ilişkilerini daha da ileri taşıma iradesini ortaya koyan yeni bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bir Cevap Yazın