İçeriğe geç
10 Ekim 2026 | 29 Rebiülahir 1448 Cumartesi 02:14
Suriye

HTŞ, rejimden devraldığı helikopterlerle Şebbihaların ensesinde!

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 17:11 1 dk okuma 45 okunma
HTŞ, rejimden devraldığı helikopterlerle Şebbihaların ensesinde!

Suriye’de devrik rejimden kalan helikopterler yeni yönetimin kontrolüne geçti. HTŞ güçleri helikopterleri ilk olarak rejim unsurlarını yakalamak için kullanmaya başladı. 

Bölgeden gelen görüntülerde Rus Ka-28 tipi helikopterin Lazkiye’nin İstamo ilçesindeki askeri birlik arazisinden havalandığı görüldü.

Heyet Tahrir El Şam’ın bir temsilcisinin açıklamasına göre helikopterler, direnmeye devam eden eski Suriyeli rejim askerlerini aramak için kullanılıyor.

Eski Suriye Hava Kuvvetleri pilotları tarafından gerçekleştirilen uçuşlar askeri takviye için de kullanılıyor. Lazkiye’ye bağlı İstamo’daki askeri birliğin on iki adet hizmete uygun uçağa sahip olduğu kaydedilirken bu uçakların,  taraf değiştiren rejim pilotları ile uçurulacağı belirtildi.  Yeni yönetim ayrıca pilot eğitimlerinin de başlatıldığını duyurdu.

İlginizi Çekebilir

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayımlanmaz.