halep te askeri hareketlilik bolgede neler oluyor 03
halep te askeri hareketlilik bolgede neler oluyor 03

Halep’te askeri hareketlilik: Bölgede neler oluyor?

Suriye’deki iç çatışmalar farklı boyutlar kazanarak devam ediyor.

Yerel kaynaklar bugün Suriye’nin özgür bölgesinde muhalif gruplar arasındaki çatışmaların şiddetlendiğini duyurdu.

Ahrar eş Şam ve Heyeti Tahrir Eş Şam muhalif grupları bugün El Bab bölgesinin Taltana köyüne saldırı düzenleyerek Özgür Suriye Ordusu mevzilerini ele geçirdi.

Muhalif gruplar güvenlik geçişlerine düzenledikleri saldırıların video kayıtlarını yayınladı. Olayların ses getirmesinin ardından Geçici Suriye Hükümeti resmi olarak operasyon başlattıklarını duyuran bir açıklama yaptı.

Hükümetin Savunma Bakanı’nın 21 Eylül tarihli açıklaması şöyle:

“Suriye Kurtuluş Birlikleri ve Güvenlik Güçleri, Esed rejimininin işgalinden kurtarılan şehir ve bölgeleri çeşitli yöntemlerle istikrarsızlaştırmayı amaçlayan her türlü iç ve dış saldırılardan kurtarılan bölgeyi koruma konusunda görevlerini yerine getirmeye devam ediyor.

Suriye Kurtuluş Ordusu, tüm askeri oluşum ve birliklerin muharebe hazırlık düzeyinin artırılmasının ardından, Fırat Kalkanı operasyon bölgesinde istikrarın kontrol altına alınması amacıyla güvenlik operasyonlarına başladı.

Bölgedeki tüm vatandaşların Suriye Kurtuluş Ordusu Güçleri ile işbirliği ve koordinasyon halinde olması ve bölgedeki güvenlik sorunlarından, birlikleri haberdar etmeleri önemle rica olunur.

Suriye Kurtuluş Ordusu kurtarılan bölgeyi her türlü saldırı ve ihlalden korumak amacıyla görevlerini yerine getirmeye devam edecek.”

Yerel kaynakların bildirdiğine göre, Halep ilinin El Hamran bölgesinde, muhaliif gruplar Ahrar Şam ve Heyeti Tahrir Şam ile Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar bir süre devam etti. ÖSO’ya bağlı “Hamza Tümeni” çeteleri de bölgeye destek gücü gönderdi.

Kaynaklar, Türk tanklarının da bölgeye gelmesi ile şiddetlenen çatışmaların muhalif grupların bölgeden geri çekilmesi ile sona erdiğini bildirdi.

Kaynak: Mira Haber