İçeriğe geç
9 Ekim 2026 | 28 Rebiülahir 1448 Cuma 02:40
Ortadoğu

Gazze’ye Destek Veren Akademisyen Üniversiteden İhraç Edildi

Haber Merkezi Güncelleme: 14 Haz 2026 16:53 1 dk okuma 57 okunma
Gazze’ye Destek Veren Akademisyen Üniversiteden İhraç Edildi

Ürdün’de bulunan Zerka Üniversitesi, Gazze’deki İsrail saldırılarına karşı düzenlenen eylemlere katıldığı gerekçesiyle Prof. Necma El-Zeytavi’yi üniversiteden ihraç etti. Karar, akademik özgürlük ve ifade hürriyeti konusunda ülkede ve bölgede tartışma yarattı.

Prof. El-Zeytavi, Gazze’de yaşanan insani drama dikkat çekmek ve İsrail’in saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen barışçıl gösterilere katılmıştı. Ancak üniversite yönetimi, bu katılımı “kurumsal ilkelere aykırı davranış” olarak nitelendirerek görevine son verdi.

Kararın ardından sosyal medyada çok sayıda kullanıcı El-Zeytavi’ye destek verirken, öğrenciler ve akademisyenler de akademik kurumların siyasi baskı aracı haline gelmemesi gerektiğini vurguladı. Eleştirmenler, bu tür yaptırımların sadece bireysel hakları değil, üniversitelerin özgür düşünce ortamını da tehdit ettiğini belirtiyor.

Zerka Üniversitesi ise yaptığı kısa açıklamada, disiplin sürecinin “iç prosedürlere uygun şekilde” yürütüldüğünü savundu ancak kamuoyunun tepkilerine rağmen kararın gerekçelerine dair ayrıntılı bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayımlanmaz.